Home [njuz] Prezentacija rezultata osmomesečnog projekta za podizanje svesti mladih o rodno-zasnovanom nasilju

Prezentacija rezultata osmomesečnog projekta za podizanje svesti mladih o rodno-zasnovanom nasilju

50
0

 

 

ALTERO – Asocijacija za lični trening, edukaciju, razvoj i osnaživanje vas poziva na prezentaciju rezultata osmomesečnog projekta za podizanje svesti mladih o rodno-zasnovanom nasilju 8. marta 2013. od 17 do 20h u Info room-u Kancelarije za mlade Beograd (bočni ulaz Kolarca).

Proslavimo zajedno 8. mart, dajte svoj doprinos rodnoj ravnopravnosti, učestvujte u forum teatru i koktelu!

Projekat Quest for peace and equality je podržala Ekumenska inicijativa žena iz Omiša, a sprovodi ga 20 mladih koji su učestvovali na treningu i pripremili 4 scene forum teatra koje se bave porodičnim nasiljem, trgovinom ljudima, nasiljem nad LGBT populacijom i nasiljem u vezama mladih.

Forum teatar je do sada izvođen u Domu kulture Studentski grad, u okviru Feminističke razmene umetničko-aktivističkih ideja – Odbrana, na Festivalu obrazovanja odraslih, Fakultetu političkih nauka, za mlade koji žive i rade na ulici (korisnici Centra za integraciju mladih), u Osnovnoj školi za obrazovanje odraslih Jovan Cvijić, Ugostiteljsko-turističkoj školi, kao i u Zavodu za vaspitanje dece i mladih u Zvečanskoj.

Forum teatar je verovatno najpopularnija tehnika Teatra potlačenih, u svetu, ali i Srbiji. Prepoznat je od strane UNESCO-a, kao zvanično “sredstvo za društvene promene”. Publika se aktivno uključuje u pronalaženje mogućih rešenja prikazanog problema.

www.altero.org.rs

altero.bg@gmail.com