Home [akcija] Indie-Goes-Tronic “POJAČAJ!” žurka

Indie-Goes-Tronic “POJAČAJ!” žurka

69
0

 

Nakon ogromnog doprinosa beogradskih alternativnih bendova i gitarskog zvuka na red je došao elektronski. Ekipa DJ-eva, beogradskoj publici poznatija kao Indie-Goes-Tronic sastav u saradnji sa svojim prijateljima DJ Flipom i Vanjom Bursać nesebično je odlučila da da svoj doprinos volonterskoj akciji POJAČAJ! koju su pokrenuli volonteri Crvenog krsta Palilula.

Tokom 2012. godine u prostorijama Kulturnog centra Grad i u klubu 20/44 organizovani su humanitarni POJAČAJ! koncerti. Uz pomoć sakupljenog novca, kao i zahvaljujući brojnim donacijama, sastavljeni su interventni paketi koji su u julu mesecu podeljeni beogradskim beskućnicima. Drugi i treći POJAČAJ! odigrali su se krajem oktobra i početkom januara u Kulturnom centru Grad i tom prilikom sakupljeno je ukupno 139 940 dinara. Od prikupljenih sredstava nabavljene su vreće za spavanje, kao i donji veš i čarape. Paketi sa pomenutim artiklima su uspešno podeljeni beogradskim beskućnicima, a POJAČAJ! uz pomoć ljudi dobre volje nastavlja sa prikupljanjem sredstava za nastupajući period.

 

Žurka ce se odigrati u Kulturnom centru Grad, 1.marta sa početkom u 22h. Za dobru atmosferu pre početka žurke pobrinuće se Horkestar, a tokom večeri nastupiće i Iva Pavlović sa svojom slem poezijom. Cena karte će i dalje biti simboličnih 200 dinara, a sav prihod od prodatih karata namenjen je prikupljanju sredstava za beogradske beskućnike, kao i do sada.

Ovom akcijom se, zapravo, pozivaju svi građani na promišljanje, iniciranje i pružanje neposredne pomoći ljudima koji žive na ulici.