Home [konkursi] Javni konkurs za finasiranje projekata udruženja koji su usmereni ka unupaređenju civilnog...

Javni konkurs za finasiranje projekata udruženja koji su usmereni ka unupaređenju civilnog društva u procesu evropskih integracija od značaja za Beograd u 2013.

54
0

U skladu sa članom 38. Zakona o udruženjima („Službeni glasnik RS”, broj 51/09) i Uredbom Vlade RS o sredstvima za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa od javnog interesa koje realizuju udruženja („Službeni glasnik RS”, broj 8/12)
GRADSKA UPRAVA GRADA BEOGRADA
Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima
Beograd, Kraljice Marije 1

raspisuje

JAVNI KONKURS
ZA FINANSIRANjE PROJEKATA UDRUŽENjA KOJI SU USMERENI KA UNAPREĐENjU CIVILNOG DRUŠTVA U PROCESU EVROPSKIH INTEGRACIJA OD ZNAČAJA ZA GRAD BEOGRAD U 2013. GODINI

Ukupna sredstva za sprovođenje javnog konkursa u budžetu grada Beograda – Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima iznose 5.000.000,00 dinara.

Pravo učešća na javnom konkursu imaju sva udruženja definisana saglasno Zakonu o udruženjima („Službeni glasnik RS”, broj 51/09) koja su registrovana u Beogradu i koja, saglasno odredbama svog statuta, obavljaju aktivnosti u oblastima definisanim ciljevima konkursa (u daljem tekstu: udruženje).

Ciljevi konkursa su:
1. doprinos procesu pristupanja EU i afirmaciji evropskih vrednosti;
2. uspostavljanje i unapređenje partnerstava između organizacija civilnog društva, institucija, organa lokalne samouprave i poslovnog sektora u procesu evropskih integracija;
3. realizacija multidisciplinarnih projektnih ideja (obuhvataju više oblasti i resora).

Udruženja na javnom konkursu mogu da konkurišu za ukupno utvrđenu vrednost projekta ili za nedostajući deo sredstava. Ako konkurišu za nedostajući deo sredstava, obavezno dostavljaju izjavu o tome od koga su i u kom iznosu obezbeđena preostala sredstva.
Udruženja mogu na javnom konkursu da učestvuju sa jednim projektom.

Potpuna konkursna dokumentacija sadrži:
1. projekat sa kojim se konkuriše u propisanoj formi (potpisan i overen pečatom udruženja prijavni formular u štampanoj i elektronskoj verziji);
2. budžet projekta u Microsoft Office Excel programu (potpisan i overen pečatom udruženja u štampanoj i elektronskoj verziji);
3. uverenje (potvrda, izvod) da je udruženje upisano u registar nadležnog organa – Agencije za privredne registre, ne starije od 30 dana od dana objavljivanja javnog konkursa (original ili overena fotokopija);
4. overenu fotokopiju izvoda iz statuta udruženja u kome je utvrđeno da se ciljevi udruženja ostvaruju u oblasti u kojoj se program realizuje;
5. fotokopija rešenja o registraciji koje je izdala Agencija za privredne registre;
6. potpisana i overena izjava o visini učešća sopstvenih sredstava odnosno visini učešća drugih subjekata u realizaciji projekta (ukoliko postoji).

Krajnji rok za realizaciju projekta je 31. oktobar 2013. godine.

Uputstvo za podnošenje prijava i prijavni formular mogu se preuzeti sa ove strane (na dnu) ili u prostorijama Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima, Beograd, Kraljice Marije 1/XIX, kancelarija 19 svakog radnog dana od 9 do 16 časova.

Rok za dostavljanje i slanje preporučenom poštom prijave je 25. februar 2013. godine do 16 časova.

Komisija će listu rangiranja prijavljenih projekata utvrditi u propisanom roku koji ne može biti duži od 60 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava.
Lista odabranih projekata objavljuje se na internet-prezentaciji grada Beograda.
Učesnici konkursa imaju pravo prigovora u roku od tri dana od dana objavljivanja liste. Odluku o izboru projekta komisija će doneti najkasnije u roku od 30 dana od dana utvrđivanja liste.
Maksimalan iznos za finansiranje ili sufinansiranje projekta udruženja je ukupno 700.000,00 RSD.

Prijave se moraju dostaviti u zapečaćenoj koverti i to:
– preporučenom poštom na adresu Gradska uprava grada Beograda, Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima, Kraljice Marije 1/XIX, Beograd;
– posredstvom kurira ili ličnom dostavom u Pisarnicu Gradske uprave grada Beograda na adresu: Gradska uprava grada Beograda, Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima, Kraljice Marije 1, Beograd. Podnosilac prijave će dobiti dokaz o prijemu.

Koverat mora da sadrži naznaku „Komisija za izbor projekata koji su usmereni ka unapređenju civilnog društva u procesu evropskih integracija od značaja za grad Beograd”, a na poleđini koverte naziv, adresa i zavodni broj podnosioca prijave.

Prijave poslate na drugi način (npr. faksom ili mejlom) ili dostavljene na druge adrese neće se razmatrati. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati. Nije moguće naknadno upotpuniti dokumenta koja nedostaju.

Osoba za kontakt i sve dodatne informacije: Goran Šehović, 011/7157-361 goran.sehovic@beograd.gov.rs

Uputstvo
Prijavni formular