Home [akcija] Predstava „Deca na internetu” – nastavak izvođenja zbog velikog interesovanja

Predstava „Deca na internetu” – nastavak izvođenja zbog velikog interesovanja

80
0

Nakon zapaženog uspeha kod publike, predstava “Deca na internetu” biće ponovo izvedena 5. februara sa početkom u 20 časova u Dečjem kulturnom centru. Ovo će biti osmo izvođenje predstave koju je do sada odgledalo više od hiljadu gledalaca, a zbog velikog interesovanja roditelja i dece ponovo će biti prikazana 12. i 26. februara u istom terminu, dok će u martu biti odigrana još tri puta.

„Deca na internetu“ je autorski projekat Studio Centra, koji su podržali Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija i Telenor fondacija. Projekat se bavi zloupotrebom dece na internetu i namenjen je obrazovanju i zaštiti dece i mladih ljudi na internetu. Pozorišna predstava namenjena je tinejdžerskoj populaciji, ali i roditeljima i nastavnicima, koji čine veoma važan faktor u edukaciji i zaštiti dece.

Predstavu čine četiri različite priče (Sveta otmica, Ispovest jedne tinejdžerke, Nigerijska prevara, Fotomodel), a kroz teme pedofilije i lažnih profila, zavisnosti od interneta, prevara zarad finansijskih koristi i trgovine dece putem interneta, učesnici predstave su uz autorski tim Studio Centra osmislili priče, kreirali likove i njihove tragične sudbine.

Kroz čitav komad jasno se kritikuje i odnos roditelja, koji u velikom broju slučajeva nisu zainteresovani za sadržaje koja deca posećuju na internetu, kao i za osobe sa kojima deca uspostavljaju komunikaciju u virtuelnom svetu.