Home [njuz] Prva evropska nagrada za CSR partnerstvo

Prva evropska nagrada za CSR partnerstvo

48
0

Trenutno je na području Srbije u toku prijavljivanje za Prvu evropsku nagradu za CSR¹ partnerstvo. Konkurs je otvoren za kompanije i mala i srednja preduzeća koja su, kroz partnerstvo sa javnim ili civilnim sektorom, postigla pozitivne promene u društvu ili svom preduzeću/kompaniji. Za Evropsku nagradu za CSR partnerstvo može se konkurisati sa projektima iz sve četiri oblasti društveno odgovornog poslovanja: radno okruženje, tržište, životna sredina i lokalna zajednica.

Prva evropska nagrada za CSR partnerstvo lansirana je 3. decembra 2012. širom Evrope. Nagrada se dodeljuje sa ciljem da doprinese vidljivosti dobrih CSR praksi i podigne svest o pozitivnoj ulozi koju poslovni sektor može imati u društvu, istakne najbolje evropske projekte međusektorske saradnje, obezbedi razmenu dobrih CSR praksi širom Evrope, podstakne saradnju u oblasti društveno odgovornog poslovanja i kreira inovativna rešenja za pitanja održivog razvoja. Konkurs je organizovan je u 28 zemalja, uz podršku Evropske komisije. U implementaciji konkursa učestvuje 29 nacionalnih partnerskih organizacija, na čelu sa organizacijama CSR Europe i Business in the Community.

U Srbiji se Evropska nagrada za CSR partnerstvo dodeljuje u dve kategorije – Nagrada za malo i srednje preduzeće i Nagrada za veliku kompaniju. Prijavljene projekte ocenjuje nezavisni žiri, sastavljen od predstavnika biznis sektora, javnih i međunarodnih institucija, i neprofitnih organizacija. Konkurs je otvoren od 14. decembra 2012. do 14. februara 2013. godine, a sprovode ga Smart kolektiv – nacionalni partner CSR Europe i Forum poslovnih lidera – koalicija društveno odgovornih kompanija u Srbiji.

 

Uspeh pobedničkih projekata biće proslavljen na nacionalnoj ceremoniji dodele nagrade u aprilu, kao i na zajedničkoj evropskoj ceremoniji koja će biti održana u Briselu u junu 2013. godine, u organizaciji Evropske komisije. Ovom prilikom će pobednicima iz svih 28 zemalja u kojima se konkurs organizuje biti uručena posebna priznanja Evropske komisije.