Home [ volontiranje ] Svetski fond za prirodu – poziv za volontere za kampanju Arctic Home

Svetski fond za prirodu – poziv za volontere za kampanju Arctic Home

98
0

Svetski fond za prirodu (WWF) pozvao je danas zainteresovane u Srbiji da se kao volonteri priključe akciji lokalne edukacije stanovništva o klimatskim promenama, a u okviru svetske kampanje “Arktik houm” (Arctic Home) sprečavanja razaranja arktičkih staništa belih medveda, koji su na ivici opstanka.
U Srbiji se kampanja Arktik houm prvi put sprovodi i posvećena je edukaciji stanovništva o klimatskim promenama i načinima kojima može da se utiče na zaštitu životne sredine što se odnosi i na sam arktički biodiverzitet i bele medvede pošto stanje na Severnom polu indirektno ostavlja posledice i na životnu sredinu u Srbiji.

WWWF pozvao je volontere da se prijave u Beogradu od 1. do 12. februara, u Novom Sadu od 15. do 17. februara i Nišu od 22. do 24. februara.

Kako je saopšteno iz te organizacije poželjno je da volonteri budu stariji od 18. godina, da imaju iskustvo u angažovanju na polju zaštite životne sredine i prirode, iskustvo u radu sa nevladinim organizacijama i iskustvo pri organizaciji različitih dogadjaja.

Prijave za učešće u kampanji mogu se poslati na e-mail: serbia@wwfdcp.org najkasnije do 22. januara.