Home [treninzi] P2P – Konsultacije vezano za strategiju podrške civilnom društvu u okviru IPA...

P2P – Konsultacije vezano za strategiju podrške civilnom društvu u okviru IPA II – Poziv za prijave učesnika

49
0

U sklopu programa People 2 People (P2P) otvoren je poziv za iskaz interesovanja za učestvovanje predstavnika i predstavnica organizacija civilnog društva u konsultativnom događaju pod nazivom „Konsultacije više zainteresovanih strana na temu strategije za podršku civilnom društvu u okviru IPA II“ koji će se održati krajem februara 2013. godine u Briselu.
Cilj ovih konsultacija biće sastavljanje nacrta strategije za podršku civilnom društvu u ELARG regionu (koji uključuje zapadni Balkan, Tursku i Island), kroz definisanje oblasti posebnog interesovanja, opštih ciljeva na nivou politika, i metodologija podrške, koji koji će biti primenjivi u svim zemljama u regionu u periodu od 2014 do 2020 godine.

Od strane EU Delegacije u Srbiji biće odabrano deset predstavnika organizacija civilnog društva iz Srbije čija će dokumentacija biti poslata u Brisel, a jedinica D3 Evropske komisije će od ovih deset predstavnika odabrati pet koji će biti zvanično pozvani da učestvuju u konsultacijama. Pri odabiru će se voditi računa da budu zastupljene organizacije iz različitih delova Srbije, kao i organizacije koje se bave različitim temama i oblastima civilnog društva. Aplikanti treba da posebno obrate pažnju na to da je za učestvovanje neophodno radno poznavanje engleskog jezika, pošto će se program poseta održavati na engleskom jeziku. Takođe, prednost će biti data aplikantima koji u svojoj prijavi iskažu spremnost da razmenjuju ideje i aktivno učestvuju u formiranju politika i strategija.

Zainteresovane molimo da najkasnije do 9 januara 2013. godine u 17:00 pošalju, na engleskom jeziku popunjen prijavni obrazac za učesnike, isključivo putem elektronske pošte na adresu p2p.rs@tacso.org Iako je zvanični rok 9 januar, zbog veoma strogih rokova za procenu aplikacija molimo zainteresovane učesnike da svoje prijave pošalju što je moguće ranije.


Prijave poslate na druge adrese elektronske pošte i nakon roka za prijavu neće se razmatrati.

Sve troškove puta i smeštaja odabranih učesnika snosiće P2P program.

Dokumenti za preuzimanje: 

P2P letak (English)
Uputstva za učesnike i učesnice TAIEX aktivnosti (English)
Prijavni obrazac za učesnike