Home [njuz] Obeležavanje 15 godina rada Otvorene komunikacije

Obeležavanje 15 godina rada Otvorene komunikacije

47
0

Akademska debatna mreža Otvorena komunikacija Vas sa zadovoljstvom poziva na svečanost povodom obeležavanja 15. rođendana organizacije.

Svečana sednica i koktel će biti održana u petak, 14. decembra sa početkom u 17 i 30 časova u svečanoj Sali Rektorata Univerziteta u Beogradu (Studentski trg 1).

Gostima će se obratiti jedan od osnivača Otvorene komunikacije, prof. dr Đorđe Pavićević sa Fakulteta političkih nauka, predsednik Upravnog odbora Otvorene komunikacije Predrag Petrićević i predsednik organizacionog odbora Evropskog univerzitetskog debatnog prvenstva održanog u Beogradu Milan Vignjević.

Najbolji domaći debateri će izvesti i debatu na temu “Ovaj dom veruje u apsolutnu slobodu govora”

Među gostima će biti prijatelji, partneri, donator i organizacije koje su nam ovih 15 godina pomagali u radu i realizaciji aktivnosti.

Za ovih 15 godina naše obrazovne programe je pohađalo preko 1500 studenata. Naši članovi su osvajali mnoge međunarodne debatne turnire, među kojima se posebno izdvajaju titula najboljeg govornika na svetu u kategoriji van engleskog govornog područja u Bocvani ove godine i učešća u nekoliko finala Svetskih univerzitetskih debat­nih prvenstava.

U svom radu smo najponosniji na organizaciju Evropskog univerziteskog debatnog prvenstva – Beograd 2012, koje je okupilo 600 studenata iz cele Evrope s ciljem promocije debate, slobodne razmene ideja i razvoja međunarodne saradnje. Jubilarna godina našeg postojanja je bila i naša najuspešnija godina do sada.

Otvorena komunikacija je organizacija koja se bavi unapređenjem kulture javnog dijaloga. Osnovana je 1997. godine od strane profesora i studenata Univerziteta u Beogradu po ugledu na debatne klubove prestižnih evropskih univerzitetskih centara. Tokom ovih 15 godina osnovali smo debatne klubove na Pravnom, Ekonomskom, Filološkom, Fizičkom fakultetu, Fakultetu političkih i Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, na Univerzitetu Singidunum, Univerzitetu Megatrend, Visokoj školi za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo, kao i u tri srednje škole: Matematičkoj, Petoj i Trećoj beogradskoj gimanziji.