Home [ volontiranje ] POZIV ZA VOLONTERE: Festival autorskog filma

POZIV ZA VOLONTERE: Festival autorskog filma

92
0
Organizator programa:
“MCF MegaCom Film” je najmladja distributerska kuca u Srbiji. Nasa kuca je distribuirala veliki broj filmova, izdala preko 150 naslova na DVD-u i brojna ostvarenja prikazala na domacim televizijama. 
Distributerska kuca “MCF MegaCom Film” je producent dva filmska festivala – Decijeg filmskog festivala KIDS FESTA i Festivala autorskog filma. U okviru Decijeg filmskog festivala prikazujemo najbolja ostvarenja za decu iz celog sveta, a u okviru Festivala autorskog filma nagradjena ostvarenja sa prestiznih svetskih festivala – iz Berlina, Kana, Londona, Venecije, Toronta…
O programu:
Festival autorskog filma se odrzava od 28. novembra do 5. decembra 2012. godine u Domu omladine Beograd, Dvorani Kulturnog centra Beograda, Muzeju Jugoslovenske kinoteke, bioskopima „Kolosej“, „Fontana“, „Sinepleks Delta siti“ i Domu kulture studentski grad.
Zaduzenja volontera u okviru programa Festivala:
Dezurstvo i rad za info pultom Festivala autorskog filma; davanje informacija gostima festivala i novinarima;
Docekivanje ucesnika festivala i asistiranje prilikom njihovog boravka u Beogradu;
Ostali organizaciono-logisticki poslovi (kurirski poslovi, lokalni transferi ucesnika, kontakti sa protokolarnim posetiocima i slicno.)
Rad sa volonterima: Volonteri ce imati jednu kontakt osobu za sva pitanja i raspodelu obaveza, sa kojom ce se upoznati na pripremnom sastanku za volontere, ali ce raditi sa celokupnim timom festivala.
Pripremni sastanak je OBAVEZAN. Odrzace se 27.11.2012. u holu Domu omladine u 13 sati. Molimo vas da se ne prijavljujete ako ne mozete da ucestvujete na pripremnom sastanku, jer bi bilo jako tesko da vas naknadno ukljucimo.
Vreme angazovanja: Potrebni su volonteri od 28. oktobra do 4. decembra. Projekcije filmova su od 10 do 22 casa, pa bi volonteri bili angazovani u 3 smene po 4 sata. Molimo vas, nemojte se prijavljivati ako ne mozete da ostanete celu smenu za koju se prijavljujete. U prijavi mozete obeleziti smene koje vam odgovaraju.
Profil volontera: Nije neophodno nikakvo prethodno znanje ili vestina za obavljanje ovog posla. Bitno je samo da volonteri zele da nauce i da pomognu. Sve potrebne informacije volonteri ce dobiti na obuci, a u toku programa ce imati podrsku koordinatora volontera.
Broj volontera: 12
Sta volonter moze da ocekuje od programa:
da bude deo dinamicnog, društveno angazovanog i kreativnog tima
da dobije akreditaciju za ulazak na projekcije
da se upozna sa organizacijom jednog festivala, stekne kontakte medju organizatorima i gostima
potvrdu o volontiranju i učcescu
Rok i nacin prijavljivanja:
Prijava traje do ponedeljka, 26. novembra, do 10.00 sati.
Mladi istrazivaci Srbije – Volonterski servis Srbije su zaduzeni za regrutaciju volontera: Bulevar umetnosti 27, Novi Beograd, www.mis.org.rs, vss@mis.org.rs