Home [njuz] Omladina JAZAS-a Vas poziva da nominujete osobu za nagradu za hrabrost “Ivan...

Omladina JAZAS-a Vas poziva da nominujete osobu za nagradu za hrabrost “Ivan Radojičić”

90
0
Omladina JAZAS-a je u osamnaestoj godini svog postojanja odlučila da ustanovi Nagradu za hrabrost “Ivan Radojičić”, koja će se dodeljivati istaknutim pojedincima ili institucijama za istaknut rad i zalaganje na suzbijanju stigme i diskriminacije, zaštite prava i unapređenje položaja osoba koje žive sa HIV-om.

Ivan Radojičić je prva osoba u Srbiji koja je javno obznanila svoj pozitivan HIV status i svojim ličnim primerom dao je nesaglediv doprinos otklanjanju stigme i diskriminacije prema osobama koje žive sa HIV-om. Godinama je bio veliki prijatelj i saradnik Omladine JAZAS-a  i kroz priče o njegovom iskustvu generacije mladih ljudi su se upoznavale sa pojmom HIV-a i načinima prevencije.

Neustrašiv pred mogućim posledicama, Ivan je svojom ličnom hrabrošću preokrenuo poimanje HIV-a i side među širom populacijom, i uživao je bezrezervnu podršku svojih saradnika i javnosti. Kao neumorni borac i zastupnik prava osoba koje žive sa HIV-om, Ivan Radojičić umro je 21. oktobra 2009. u tridesetdevetoj godini života.

U znak sećanja i poštovanja prema Ivanu i njegovim zaslugama, nagradu ćemo uručiti  u sklopu obeležavanja 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv side, koji je ujedno i Ivanov rođendan.

Omladina JAZAS-a Vas poziva da nominujete osobu koju smatrate dostojnom ove nagrade.  Pravo da nominuju imaju pravna i fizička lica bez ograničenja, a nagradni fond iznosi 50.000 dinara. Molimo Vas da popunjeni formular za nominacije dostavite do srede, 28.novembra 2012. u ponoć, na adresu office@jazas.rs.

Formular za prijavljivanje možete preuzeti ovde.