Home [stipendije] INTERKULTURA i AFS Interkulturalni programi objavljuju konkurs

INTERKULTURA i AFS Interkulturalni programi objavljuju konkurs

90
0

K O N K U R S za jednu delimičnu stipendiju za učešće u godišnjem programu interkulturalne razmene za srednjoškolce u školskoj godini 2013/14. u Nemačkoj.

Prijavljivanje se odvija na sledeći način:
Pisanje sastava na temu Program razmene pruža mladim ljudima priliku da upoznaju kulturu druge zemlje, da bolje razumeju sopstvenu kulturu i da doprinesu prevazilaženju stereotipa i predrasuda koji postoje na obe strane. Koja su tvoja očekivanja od ovog programa?. Sastave slati na adresu milena.miladinovic@afs.org.
Ispunjavanje prijavnog formulara na sajtu www.afs.org.rs.
Kandidati koji na osnovu svojih sastava budu ušli u uži izbor, biće pozvani na selekciju.

Program traje jednu školsku godinu i obuhvata: selekciju i pripremu kandidata, boravak u pažljivo odabranim porodicama, redovno pohađanje škole i razne aktivnosti sa lokalnim volonterima i učesnicima programa iz drugih zemalja. Program selekcije i pripreme obaviće Interkultura, a tokom boravka u stranojzemlji o učenicima će, pored porodice domaćina, brinuti AFS Nemačka.
Učešće učenika u ceni programa je 1300 evra.
Zainteresovani učenici mogu se informisati na sajtu www.afs.org.rs ili fejsbuk stanici Interkulture, a mogu nam se i obratiti mejlom na adresu milena.miladinovic@afs.org. Konkurs za sastave biće otvoren do 15. januara 2013., a rezulatati konkursa znaće se u aprilu 2013. Učenici koji ne ispunjavaju uslove za ove stipendije mogu kao samofinansirajući konkurisati za programe Interkulture.