Home [treninzi] Radionica fotografije “ŠARENI GRAD – fotomapiranje”

Radionica fotografije “ŠARENI GRAD – fotomapiranje”

62
0

Dok prolaziš ulicama, pažnju ti privlače napušteni, ruinirani objekti?

Smatraš da u gradu nema dovoljno prostora za mlade?

Zainteresovan/a si za fotografiju?

 

Ti si osoba za radionicu „ŠARENI GRAD – fotomapiranje“!

Realno nije važno da li koristiš profi foto aparat, „idiota“ ili kamericu sa telefona, zainteresovanost je dovoljna da nam kaže da si ti osoba za to!

============================================================================

Radionica je podeljena u dve trodnevne celine. Prva se održava 16, 17. i 18, a druga 23, 24. i 25. novembra. Predavač je Ivan Petrović, diplomirani fotograf iz Kruševca.

Na radionici će biti obuhvaćena dva pristupa fotografiji: informativno-edukativni i praktični.

Informativno-edukativni deo će podrazumevati upoznavanje polaznika radionice sa osnovama iz istorije fotografije i primerima pojavljivanja fotografije u svojstvu šire društvene upotrebe, kao i u njenog značaja u svojstvima savremene umetničke prakse. Kao dodatni činilac u procesu oblikovanja znanja biće uvedena kritička radionica na kojoj će polaznici pojedinačno predstavljati svoje radove nastale tokom trajanja radionice i međusobno o njima diskutovati.

Praktični deo se odnosi na obilazak grada i fotografisanje odabranih motiva – napuštenih javnih prostora. U finalnoj fazi radionice polaznici će zajedno sa predavačem pronalaziti adekvatna rešenja za prikazivanje radova koji su tokom radionice proizvedeni.

Najbolje fotografije napravljene tokom radionice naći će se u brošuri o napuštenim javnim prostorima Kruševca, a biće odštampane i u obliku plakata.

=========================================

BIOGRAFIJA PREDAVAČA:

Ivan Petrović je diplomirao na Akademiji umetnosti „Braća Karić” 2002. godine, odsek fotografija.

Dobitnik je stipendije KulturKontakt u Beču, 2004. godine i nagrade Dimitrije Bašičević Mangelos 2008. godine za najboljeg mladog vizuelnog umetnika u Srbiji. Ivan je osnivač i urednik Centra za fotografiju (zajedno sa Mihailom Vasiljevićem), nezavisnog udruženja osnovanog u Beogradu 2011. godine, koje se bavi istraživanjem, proučavanjem i promovisanjem fotografije. Inicijator je i urednik FOTOFORUMA, ciklusa razgovora sa fotografima i umetnicima na kojma se prezentuje i promoviše domaća savremena fotografska produkcija (Dom kulture Studentski grad, 2010-2011. godine).

=========================================

Prijave za radionicu, primamo do srede, 14. novembra:

Klik na:

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?fromEmail=true&formkey=dFV2N0Zya09DX1lUdUJaWDN1SE5Tc3c6MQ

Organizuju Asocijacija mladih, Nezavisna kulturna scena Srbije i Ministarstva prostora iz Beograda, a mesto održavanja je škola stranih jezika Summerhill (kod Pionirskog parka).