Home [akcija] Izložba “Nema razlike” od 25. oktobra u Galeriji SKC-a Obrenovac

Izložba “Nema razlike” od 25. oktobra u Galeriji SKC-a Obrenovac

62
0

Izložba fotografija “Nema razlike” Vukašina Ljuštine biće otvorena 25. oktobra, u 19.00 časova, u galeriji JP Sportsko-kulturni centar “Obrenovac”. Autor je proveo nekoliko meseci u Dnevnom boravku za decu i omladinu ometenu u razvoju u Obrenovcu sa idejom da izradi autentične portrete korisnika ovog centra.

Na ovaj način on je upoznao osobe koje provode vreme u ovom prostoru, upoznao se sa njihovim svakodnevnim problemima i gotovo kao nemi i neutralni posmatrač beležio brojne situacije, emocije i ponašanje korisnika.

– Želim da se zahvalim roditeljima i samim korisnicima na ukazanom poverenju, kao i Centru za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju i Dnevnom boravku Obrenovac što su pristali na jedan ovakav projekat. Bez njih ova izložba ne bi bila moguća – rekao je Vukašin Ljuština, autor izložbe.

Cilj izložbe je da se građanima približi svakodnevni život dece i omladine ometene u razvoju, kao i njihovih roditelja i zaposlenih u dnevnim boravcima ovakve vrste širom Srbije.

Izložba će biti otvorena do 8. novembra.