Home omladinska politika Početak realizacije projekta „Podrška kvalitetu implementacije međunarodnih omladinskih projekata u Srbiji u...

Početak realizacije projekta „Podrška kvalitetu implementacije međunarodnih omladinskih projekata u Srbiji u okviru Programa Mladi u akciji EU“

78
0

Grupa „Hajde da…“, u saradnji sa organizacijama BalkanIDEA iz Novog Sada i Edukativni centar iz Kruševca, kao zvanično imenovanim kontakt tačkama za Program Evropske unije „Mladi u akciji“, pokrenula je projekat koji ima za cilj podizanje kapaciteta organizacija, opština i Kancelarija za mlade iz Srbije, radi kvalitetnije realizacije međunarodnih omladinskih projekata u okviru Programa EU „Mladi u akciji“. Projekat je pokrenut nakon velikog uspeha mladih iz Srbije u Programu EU „Mladi u akciji“ u 2011-oj i 2012-oj godini. Sa 53 odobrena projekata u 2011-oj, sa više od 100 projekata na kojima su domaće organizacije bile partneri i sa 48 organizacija/KzM akreditovanih za slanje i primanje volontera/ki u okviru Evropskog volonterskog servisa (EVS), Srbija je trenutno jedan od najvećih korisnika programa EU na Balkanu. Više informacija o programu Mladi u akciji i radu Kontakt tačaka i programu “Mladi u akciji” EU možete naći na adresi www.mladiuakciji.rs.

U sklopu projekta biće održana četiri specijalizovana treninga za predstavnike organizacija, opština i KZM iz Srbije:

  • Napredni trening za pisanje projekata u okviru programa Mladi u akciji – novembar, 2012
  • Treninga za supervizore i mentore EVS volontera – februar, 2013.
  • Trening iz projektnog menadžmenta u okviru programa Mladi u Akciji – mart, 2013.
  • Trening o pripremi projekta i realizaciji međunarodnih omladinskih razmena u okviru programa EU „Mladi u akciji“ – april, 2013.

Pozivi na treninge biće redovno objavljivani preko sajta www.mladiuakciji.rs i putem elektronske liste (više o prijavljivanju na listu na http://www.mladiuakciji.rs/newsletter_singin.php).

Pored treninga, nastavlja se sedmogodišnja podrška koje Kontakt tačke pružaju organizacijama, KZM i opštinama kroz rad info centara za program Mladi u akciji. U Srbiji postoje tri info-centra koji rade u okviru Kontakt tačaka i njihovo radno vreme je svakog radnog dan od 10.00 do 15.00 časova. Molimo Vas da pitanja u vezi sa Programom «Mladi u akciji» upućujete isključivo Kontakt tački iz Vašeg regiona:

 

Grupa “Hajde da…” (za teritoriju Beograda, uključujući mesta u blizini Beograda)
Ul. kneza Danila 12/84, Beograd
011 3240 425      
hajdeda@mladiuakciji.rs
www.hajdeda.org.rs

 

Edukativni Centar (za teritoriju južne, istočne i centralne Srbije)
Ul. Birčaninova 26,  Kruševac
037/350 26 44
office@ec.org.rs
www.ec.org.rs

 

BalkanIDEA Novi Sad (za teritoriju Vojvodine)
Ul. Njegoševa 3, Novi Sad
021 528 644 ,  064 1900 411.     
contact.point@balkanideans.org
www.balkanideans.org

 

Projekat „Podrška kvalitetu implementacije međunarodnih omladinskih projekata u Srbiji u okviru programa Mladi u akciji EU“ finansira Ministarstvo omladine i sporta, Republike Srbije.

 

 

Trening