Home [njuz] Uručene Nagrade za korporativno volontiranje

Uručene Nagrade za korporativno volontiranje

44
0

 

Nagrade za korporativno volontiranje za 2012. godinu uručene su u četvrtak 27. septembra na svečanom događaju u O.U.R. baru u Beogradu. Dodelu Nagrade za korporativno volontiranje po drugi put su organizovali Forum poslovnih lidera Srbije i SMart kolektiv, u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID) i Institutom za održive zajednice.

O dobitnicima nagrade, koja se dodeljuje sa ciljem da se prepoznaju i promovišu kompanije koje, osim novčanih sredstava, ulažu i vreme i veštine svojih zaposlenih u razvoj lokalne zajednice, odlučivao je žiri sastavljen od predstavnika državnih institucija, kompanija, nevladinih i međunarodnih organizacija.

 

Ovogodišnji dobitnik prestižnog priznanja u kategoriji Najbolji program volontiranja je Societe Generale Srbija za programInkluzivna akademija”, koji se sprovodi da ciljem da se osobama sa invaliditetom omogući da unaprede svoje veštine i podignu kapacitete za zapošljavanje. “Ova nagrada predstavlja priznanje za sve naše volontere koji su uključeni u projekat Inkluzivna akademija i daje nam podstrek da nastavimo sa razvojem programa, kako bismo pomogli što većem broju osoba sa invaliditetom u Srbiji da pronađu odgovarajuće zaposlenje“, izjavio je prilikom uručenja nagrade Žil Versej, potpredsednik Izvršnog odbora Societe Generale Banke.

Kompanija GlaxoSmithKline Srbija i Crna Gora dobitnik je nagrade u kategoriji Razvoj zaposlenih, za program “Orange Day” koji, pored doprinosa lokalnoj zajednici, pruža zaposlenima u ovoj kompaniji mogućnost za razvoj ličnih i profesionalnih veština. U kategoriji Najuspešnije partnerstvo u lokalnoj zajednici, koja nagrađuje uspešna partnerstva između kompanija i neprofitnih organizacija pri sprovođenju programa volontiranja, dobitnici su Credit Agricole Srbija i Metro Cash & Carry za zajednički program “Magični doručak”, koji se sprovodi u partnerstvu sa organizacijom Banka hrane i skreće pažnju na neophodnost inkluzije dece sa posebnim potrebama u društvo.

Pored ovih kategorija, povodom 2012. godine koja je od strane Evropske komisije proglašena Evropskom godinom aktivnog starenja, posebno priznanje dodeljeno je kompaniji Mercator-S, za program „Sajam stvaralaštva starih – Dodati život godinama“, koji omogućava i promoviše uključenost najstarijih članova zajednice u društvene sadržaje.

Kompanije kojima su danas uručena priznanja uspešno pokazuju da napredne poslovne prakse mogu istovremeno da doprinesu i rešavanju društvenih problema. Pozdravljam napore koje ulažete kako biste kroz volonterizam podržali zajednice u kojima poslujete. Nadam se da će mnogi pojedinci i kompanije širom Srbije vašim primerom biti inspirisani da preduzmu slične inicijative“, rekla je direktorka misije USAID-a u Srbiji Suzan Fric, obraćajući se dobitnicima nagrade i gostima.

Ceremonija uručenja Nagrade za korporativno volontiranje imala je i humanitarni karakter – menadžeri u kompanijama članicama Foruma poslovnih lidera su zajedno sa barmenima O.U.R. bara pripremali osveženja za sve prisutne, a prilozi koji su ovom prilikom sakupljeni biće donirani Prihvatilištu za odrasla i stara lica u Beogradu, povodom 1. oktobra, Međunarodnog dana starih.