Home [treninzi] Pozoriste senki – kurs

Pozoriste senki – kurs

72
0

Volite grafiku, skulpturu, animaciju, stop motion, eksperimentisanje u oblasti fotografije, kolaže, akvarel, eksperimentisanje sa bojama? Crtate, slikate, šijete, dizajnirate? Bavite se ilustracijom, dekoracijom, enterijerom, arhitekturom? Volite da spajate više umetnosti? Ili želite da eksperimentišete u jednoj? Pogledajte šta vam nudi svet pozorišta senki, verujemo da ćete se pronaći u zoni u kojoj je sve moguće 🙂

O RADIONICI:
Pozorište senki se nalazi između lutkarskog pozorišta i animiranog filma, i u ovom svetu, koji ćemo zajedno otkrivati, sve je moguće.

SADRŽAJ:
Radionicu će činiti različite vežbe, kroz koje ćemo tražiti vizuelizaciju scena iz odabranog teksta. U prvoj fazi ćemo prilaziti tekstu na različite načine, svako na svoj način. Imaćemo prostor kada ćemo raditi u grupama, prostor kada će svako trebati da uradi nešto svoje (koristeći ostale). Ideja je da se igramo, eksperimentišamo, opustimo i sarađujemo.

Pustimo mašti na volju i odemo na što više strana. U drugoj fazi ćemo se baviti dramaturgijom i iščišćavanjem prikupljenog materijala.U ovoj fazi posetiće nas kolege koje će nam pomoći u finiširanju: reditelji, glumci, scenografi, muzičari, kostimografi.

Rezultat radinice će biti prikazan pred publikom. U zavisnosti od kvaliteta predstave i interesovanja grupe, moguće je nastaviti izvođenje predstave. Svaki učesnik će dobiti cd sa snimkom predstave.

Vreme trajanja: 5 meseci (3 sata nedeljno)

Učesnici: grupe od 9 ili 12 učesnika (od 16 do 40 godina) Radionice su zanimljive ljudima koji imaju sklonosti ka vizuelnim (slikanje, vajanje, scenografija; fotografija, arhitektura, dizajn, grafika, stop motion, animacija…) ili izvođačkim umetnostima (gluma, pevanje, muzika…) Studio novi teatar upisuje novu generaciju polaznika kursa pozorišta senki u Beogradu.

Prijave su do 25. oktobra! Informišite se na: www.studionoviteatar.tk