Home [konkursi] Centar za ratnu traumu/ Filmski konkurs

Centar za ratnu traumu/ Filmski konkurs

55
0

Ko smo mi?
Centar za ratnu traumu bavi se ratnim traumama i, u širem smislu, psihičkim posledicama ratova na pojednica i društvo u celini. Centar postoji i radi od 1999. godine. Do danas smo pružili podršku velikom broju ljudi. Najmanje 3.000 osoba nalazi se na spisku naših bivših i(li) sadašnjih korisnika.
Tokom našeg rada na ovom polju uvideli smo da društvo i dalje veoma malo zna o psihičkim posledicama rata. Stoga želimo da povećamo svest javnosti o ovoj temi.

Kratki film
Nadamo se da ćete nam, koristeći svoje kreativne kapacitete i pristupe, pomoći u podizanju svesti javnosti o ratnim traumama. Verujemo da ćemo i na ovaj način, koristeći umetničku formu kratkog filma, kao popularan i pristupačan autorski izraz, dodatno pomoći ljudima da shvate šta su psihičke posledice rata i kakav je njihov negativan uticaj na društvo Srbije danas, te da će tako ljudi kojima je podrška potrebna moći lakše da dođu do nje.

Međutim, ovo nije obično takmičenje!
Naš konkurs podrazumeva kreiranje filma koji će pomoći ostvarivanju cilja – podizanju svesti javnosti o psihičkim posledicama ratova – promovišući ujedno i filmsko stvaralaštvo.

Tri filma koja prođu prvi nivo evaluacije i potom prikupe najviše viđenja/pregleda i lajkova na You Tube kanalu Centra za ratnu traumu osvojiće sledeće nagrade:

  • prvo mesto = 50,000 RSD
  • drugo mesto = 35,000 RSD
  • treće mesto = 25,000 RSD


Da biste učestvovali na ovom konkursu potrebno je da:
A. U jednu kovertu treba spakovati Prijavni upitnik i film narezan na CD/DVD i kovertu poslati poštom Centru za ratnu traumu do 19. oktobra 2012. naslovljen na:
Za „Filmski konkurs”
Centar za ratnu traumu
Kosovska 7
21000 Novi Sad
Srbija

B. Ukoliko Vaš film bude odobren biće Vam dodeljen link do Vašeg filma na You Tube kanalu Centra za ratnu traumu, i tada možete započeti reklamiranje filma putem društvenih mreža i šire, upotrebom tog linka.
C. Prikupite što više pregleda (svaki pregled filma nosi 1 poen) i lajkova (svaki lajk nosi 3 poena) Vašeg filma i osvojite nagradu!

 

Kriterijumi koje film treba da ispuni:

1. Potrebno je da u izradi filma bude korićen što kreativniji pristup podizanju svesti javnosti o psihičkim posledicama rata. Navodimo neke od ideja za tematski fokus:

  • mladi
  • porodice
  • ratni veterani
  • PTSP
  • dugoročne kulturološke posledice ratova

2. Film treba da bude do 5:00 minuta.

3. Film će biti diskvalifikovan u slučaju da žiri, formiran od strane Centra za ratnu traumu, oceni da sadrži neki od sledećih elemenata:
– scene ekstremnog nasilja,
– eksplicitni seksualni sadržaj,
– poruke mržnje,
– irelevantne teme ili one koje nisu u vezi sa ciljem konkursa.

 

tab pravila tab upitnik

PREUZMITE ZVANIČNA PRAVILA PRIJAVNI UPITNIK ZA KONKURS