Home [ volontiranje ] POZIV ZA VOLONTERE SUNFEST – DAN MLADIH NA ADI HUJI, 11. i...

POZIV ZA VOLONTERE SUNFEST – DAN MLADIH NA ADI HUJI, 11. i 12. avgust 2012

89
0
news3Organizator festivala: Neformalna grupa “Sunce” okupila se sa idejom da organizuje ekološki festival ”SUNFEST – Dan mladih na Adi Huji“, povodom obeležavanja svetskog Dana mladih, 12. avgust. Cilj ovog okupljanja je uključivanje što većeg broja mladih ljudi u volonterske aktivnosti, kroz organizovanje kreativnih radionica, što doprinosi boljoj socializaciji, sticanju radnih navika, razvijanju svesti o toleranciji, solidarnosti, miru.

Dan mladih je internacionalni praznik, kada se u celom svetu kroz organizovanje niza manifestacija i aktivnosti ukazuje na značaj položaja mladih osoba u društvenoj zajednici. Proglašen je od strane Ujedinjenih nacija 17. decembra 1999.
Program festivala se sastoji od dnevnih kreativnih aktivnosti, koje čine kratki kursevi i škole iz oblasti edukacije o reciklaži, zdravom načinu života i uređenju životne sredine, a biće i kreativnih sadržaja cirkuskih veština, lutkarskog pozorišta i sve to će biti začinjeno muzičkim programom.
TWITTER: @2012SUNFEST
Lokacija i vreme održavanja festivala: u prostoru oko KultUrban eko ateljea, koji se nalazi na keju Ade Huje, u ulici Višnjička bb, dana 11. i 12. avgusta 2012. godine.
Zaduženja volontera:
• Pomoć u organizaciji i tehničkom pripremanju prostora za realizaciju muzičkog programa
• Uređenje prostora za održavanje radionica
• OBAVEZNO prisustvo na pripremnom sastanku za volontere, 8. avgusta u 18.30 u prostorijama Kulturban eko ateljea na Adi Huji u ulici Višnjička bb
• popunjavanje evaluacionog formulara po završetku festivala
Rad sa volonterima: Volonteri će imati jednu kontakt osobu za sva pitanja i raspodelu obaveza, sa kojom će se upoznati na prvom sastanku za volontere. Volonteri će  potom biti podeljeni u mini timove, a u okviru svakog tima će biti određen koordinator koji će voditi grupu.
Petak, 10.08.2012, 16-19h
• Tehnička i organizaciona podrška u pripremanju prostora festivala
• Pomoć u distribuciji materijala
Subota, 11.08.2012, 12-16h
• Pomoć u pripremi štandova za izvođenje kreativnih radionica
• Distribucija materijala
Nedelja, 12.08.2012, 12-16h
• Pomoć u pripremi štandova za izvođenje kreativnih radionica
• Distribucija materijala
Ponedeljak, 13.08.2012, 11-14h
• Pomoć u uređivanju prostora posle festivala
Vreme angažovanja: Očekujemo da se volonteri uključe na minimum jedan ceo dan, tj. vreme koje je naznačeno. U prijavi možete naznačiti one dane koji vam odgovoaraju, međutim, potrebno je da ste tog dana slobodni da se uključite na označen0 vreme, ne kraće.
Profil volontera: Nije neophodno nikakvo prethodno znanje ili veština za obavljanje ovog posla. Bitno je samo da volonteri žele da nauče i da pomognu. Sve potrebne informacije volonteri će dobiti na obuci, a u toku programa će imati podršku koordinatora volontera. Za petak i ponedeljak su potrebni samo muški volonteri jer je posao nešto teži. Volonteri treba da budu stariji od 16 godina, a pri potpisivanju prijave za mlađe od 18 je potrebno da roditelj potpiše pristanak.
Ukoliko ste druželjubivi i želite da upoznate nove ljude, volite timski rad, a pri tom ste odgovorni prema zadacima koji vam se postavljaju, dođite da zajedno pripremimo proslavu Dana mladih i realizujemo dvodnevni festival posvećen mladima.
Broj volontera: 10
Šta volonter može da očekuje od programa:
– da bude deo tima
– nova poznanstva
– da bude deo dinamičnog, društveno angažovanog i kreativnog tima
– potvrdu o volontiranju i učešću
– osveženje i hranu u toku dana
Rok i način prijavljivanja:
Prijava traje do srede, 8. avgusta, do 14.00 sati.
Mladi istraživači Srbije – Volonterski servis Srbije su zaduženi za regrutaciju volontera: Bulevar umetnosti 27, Novi Beograd, www.mis.org.rs, vss@mis.org.rs