Home [ knjige/tribine ] Promocija novog broja magazina LICEULICE

Promocija novog broja magazina LICEULICE

78
0

student23U subotu, 30. Juna, u dvorištu Srbijateksa (Terazije 30-32) u 20h održaće se promocija novog, dvanestog po redu, broja uličnog magazina LICEULICE u okviru koje će premijerno biti prikazan film „Dole nema dometa“ Dunje Vučković.
Najnoviji broj magazina LICEULICE bavi se temom „Pravo na grad“.

Veliki procenat urbane populacije je lišen ili uskraćen u zadovoljavanju osnovnih potreba zbog svojih ekonomskih, socijalnih, kulturnih ili etičkih karakteristika, ili pak zbog pripadanja određenom polu ili starosnoj dobi. Kada je reč o održivosti i socijalnoj pravdi, upravo je pravedno i nepristrasno uživanje u dobrobitima grada središnji element tog prava. Pravo na grad je kolektivno pravo svih stanovnika grada, naročito onih ugroženih i zapostavljenih, potvrđujući legitimnost delovanja i organizovanja u skladu sa njihovim primenama i običajima da bi se ostvarilo potpuno sprovođenje prava na adekvatni životni standard.

Film „Dole nema dometa“ govori o deci koja žive u šahtama i na ulici. Film traje tri minuta i paralelno predstavlja život bogatog dečaka i devojčice koja prodaje ruže na ulici. Ideja filma je da podigne svest o problemima napuštene dece, jer mnogi nisu ni svesni njihovog položaja, a mogu da im pomognu na bezbroj različitih načina. Producentkinja i scenaristkinja filma je Dunja Vučković.

 

Više informacija na  www.liceulice.org