Home omladinska politika Ministarstvo omladine i sporta prvi dobitnik tek ustanovljene evropske nagrade za nacionalni...

Ministarstvo omladine i sporta prvi dobitnik tek ustanovljene evropske nagrade za nacionalni doprinos razvoju evropske omladinske kartice

77
0

news3U Moskvi i Jaroslavu (Ruska Federacija) je 06-10.juna 2012. odrzana 28. Konferencija Evropske asocijacije omladinskih kartica, u organizaciji Ministarstva sporta, turizma i omladine, Unije mladih Rusije i EYCA-Evropske asocijacije omladinskih kartica.

Tom prilikom, predstavnici nacionalnih delegacija napravili su presek stanja po pitanju razvoja evropske omladinske kartice, kako na nacionalnim, tako i na evropskom nivou, a utvrdjeni su i strateski pravci daljeg delovanja u cilju promocije i razvoja kartice medju mladima sirom Evrope.

Po prvi put u 25 godina dugoj istoriji Evropske omladinske kartice, dodeljeno je evropsko priznanje za doprinos razvoju kartice na nacionalnom nivou, i to Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije. Priznanje je ustanovljeno ove godine kako bi se iskazala zahvalnost Vladama koje se intenzivno zalazu za promociju i razvoj evropske omladinske kartice u svojim zemljama. Nagradu je primila Aleksandra Mitrovic Knezevic, savetnica za medjunarodnu saradnju Ministarstva omladine i sporta.

Prisutnim delegatima obratili su se i Sergej Koperdak, sef Odseka za omladinsku politiku Evropske komisije i Aleksandra Mitrovic Knezevic, u svojstvu predsedavajuce Koordinacionog odbora Parcijalnog sporazuma o mobilnosti mladih kroz omladinsku karticu Saveta Evrope.

Uzimajuci u obzir sve dosadasnje aktivnosti po pitanju razvoja kartice u Srbiji, te uspesnu saradnju sa nacionalnim zastupnikom kartice EURO<26 organizacijom, dobijena nagrada najbolji je pokazatelj da razvoj kartice u Srbiji ide u dobrom pravcu i podsticaj za njenu dalju promociju medju mladima.