Home [treninzi] Seminar „Iskustva Bugarske u procesu pridruživanja Evropskoj uniji: Preporuke za Srbiju

Seminar „Iskustva Bugarske u procesu pridruživanja Evropskoj uniji: Preporuke za Srbiju

54
0

olovkaCentar za društveni dijalog i regionalne inicijative, u saradnji  sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih država u Beogradu
raspisuje konkurs za četrdeset učesnika na seminaru „Iskustva Bugarske u procesu pridruživanja Evropskoj uniji: Preporuke za Srbiju“. Na konkurs se mogu prijaviti studenti završnih godina studija fakulteta društveno – humanističke grupacije Univerziteta u Srbiji. Seminar će se održati od 08. do 10. jula 2012. na Kopaoniku, a pored studenata iz Srbije na njemu će učešće uzeti i studenti društvenih fakulteta iz Bugarske. Kroz predavanja i radionice učesnici će analizirati put Bugarske ka EU i kroz njena iskustva tražiti pouke koje bi Srbija mogla izvući. Na kraju seminara, studenti iz Srbije i Bugarske će učestvovati u pisanju zajedničke deklaracije koja će sadržati preporuke iz oblasti spoljne politike, ekonomije i brobe protiv organizovanog kriminala i korupcije, a koja će biti upućena relevantnim institucijama u Srbiji. Sva predavanja i radionice će se izvoditi na engleskom jeziku. Troškove smeštaja i prevoza na relaciji Beograd – Kopaonik – Beograd, snosiće organizatori. 

Uslovi učešća na seminaru:

  • Status studenta nekog od fakulteta društveno – humanističke grupacije;
  • Prosečna ocena na osnovnim akademskim studijama viša od 8,00;
  • Osnovi poznavanja regionalne politike na prostoru Jugo-istočne Evrope;
  • Pisanje i sporazumevanje na engleskom jeziku.

Konkurs će biti otvoren od 23. maja do 15. juna, a prijave se vrše slanjem biografije i motivacionog pisma na mejl office@cddri.org. Biografija i motivaciono pismo moraju biti napisani na engleskom jeziku, a motivaciono pismo ne sme sadržati više od 400 reči. U razmatranje će biti uzete samo prijave koje ispunjavaju formalne zahteve i koje stignu u naznačenom roku. Sve dodatne informacije možete dobiti slanjem mejla na snedeljkovic@cddri.org.