SAE Institut Beograd i Beldosc 2012.

0
SHARE

racunar4SAE Institut Beograd, deo internacionalne mreže fakulteta iz oblasti digitalnih medija (www.belgrade.sae.edu) ponosno najavljuje saradnju sa Međunarodnim festivalom dokumentarnog filma Beldocs 2012, koji se održava od 4. do 9. maja u Beogradu.

Na ovom eminentnom filmskom festivalu studenti katedre “Digital Film Making” imaće jedinstevnu priliku da, zajedno sa svojim mentorom,  vrhunskim BBC stručnjakom – profesorom dugogodišnjeg profesionalnog iskustva u filmskoj i televizijskoj produkciji  Alanom Robertosnom, kao i predavačem Andrejom Hamovićem pogleda ceo program Festivala. Takođe, u okviru Beldocs-a 2012. SAE Institut Beograd ugostiće poznati kreativni tandem Ciklotron produkcije Dušana Šaponju i Dušana Čavića – autore filma “Biba Struja” koji će premijerno biti prikazan u okviru Beldocs-a 2012.
Film se bavi ljudskom stranom jedinstvenog fenomena po kome je Slaviša Pajkić (prepoznatljiv kao Biba Struja) poznat, tj. njegovom sposobnošću da sprovodi i kontroliše struju visokog napona. Dušan i Dušan su na sebi svojstven način predstavili čoveka nadljudskih sposobnosti i ujedno sebe oprobali u najzahtevnijoj narativnoj formi kojom su se do sada bavili – dugometražnim filmom.
Tokom predavanja u prostorijama SAE Instituta Beograd, u samom centru srpske prestonice, posetioci će imati priliku da neposredno razgovaraju sa autorima pomenutog filma, te tako saznaju na koji način i uz koje poteškoće se pravi priča o običnom čoveku sa neobičnim sposobnostima.
Datum i vreme : Ponedeljak 7.5.2012, u 17h

Mesto: prostorije SAE Instituta Beograd, Čika Ljubina 8 , III sprat

Prijave na : belgrade@sae.edu.
Smešten u samom centru srpske prestonice, SAE Institut Beograd je deo međunarodne mreže fakulteta, koja obuhvata 54 ogranaka širom sveta, sa  tradicijom dužom od 35 godina. SAE Institut Beograd obrazuje buduće profesionalce za poslove u okviru industrije kreativnih-digitalnih medija, nudeći specijalizaciju za audio inženjering, filmsku digitalnu produkciju, web&multimediju i 3D animaciju. Programi obezbeđuju veliki izbor kurseva, od brzih vikend kurseva i kratkih specijalizovanih kurseva, do akademskih programa koji su akreditovani od strane  Middlesex Univerziteta iz Londona .