Home [treninzi] Međunarodna letnja škola Održivog razvoja u Srbiji

Međunarodna letnja škola Održivog razvoja u Srbiji

74
0

book8Organizacija ACTIS (Activating Talent in Sustainability) zajedno sa Inženjerima zaštite životne sredine iz Novog Sada organizuje po drugi put kurs pod nazivom Youth Encounter on Sustainability (YES) od 29. juna do 16. jula 2012. godine u Koštunićima i Novom Sadu.

Rok za “rane prijave” je 10. mart, a poslednji rok za prijavu je 10. april.

Cilj ovog multidisciplinarnog i multikulturalnog kursa jeste da mladima približi temu održivog razvoja u globalnom kontekstu kroz predavanja, timski rad, izlete i diskusije. Nastava kombinuje praktičan rad sa razmenom iskustava i znanja, a organizuju se i mnoge društvene i kulturne aktivnosti. YES kurs privlači mlade, ambiciozne i talentovane studente i profesionalce iz raznih naučnih disciplina, kultura i država. Ovaj kurs se organizuje već 11 godina i do sada se održao u 10 različitih zemalja sveta (uključujući i Srbiju u julu prošle godine).

Organizator kursa, ACTIS, je zvanična “spin-off” organizacija ETH fakulteta u Cirihu, a kurs podržava i Alijansa za globalnu održivost (Alliance for Global Sustainability – University partnership of ETH Zürich, MIT Boston, University of Tokyo and Chalmers University). Više informacija možete pronaći na sajtu YES kursa (www.actis-education.ch) ili pogledajte kratak promotivni video.

Nemojte propustiti ovu jedinstvenu šansu

da učestvujete u međunarodnoj letnjoj školi Održivog razvoja u Srbiji!

YES kursevi održivog razvoja su više puta predstavljeni na ovom sajtu zahvaljujući toplim preporukama zadovoljnih alumnista. Nažalost, cena učesća u zemljama kao što su Japan je predstavljala prepreku za mnoge mlade ljude iz našeg područja. Iz tog razloga (a i zahvaljujući ličnom iskustvu), toplo vam preporučujemo da se prijavite što pre za kurs koji se organizuje u Srbiji – učesnici iz celog sveta (Afrike, Australije, Azije, Južne Amerike, itd.) će se okupiti u Srbiji da učestvuju u ovom intenzivnom kursu o održivom razvoju. Požurite jer su prijave su već počele da pristižu!

* Ovde možete preuzeti brošuru kursa: Brochure-YES-Serbia-2012

* Ovde možete preuzeti prijavni formular: YES-Serbia-Application-2012

* Za više informacija, posetite stranicu Inženjera zaštite životne sredine.

* Ukoliko imate dodatnih pitanja, možete se obratiti Ani Pantelić, alumnistkinji dva YES kursa, na anapantelic@gmail.com