Home [ savetovalište za mlade ] Postoji jedan decko do kojeg mi je prilicno stalo

Postoji jedan decko do kojeg mi je prilicno stalo

158
0
pitanje :
Postovani, moj problem je u tome sto postoji jedan decko do kojeg mi je prilicno stalo. Bili smo u vezi nekih 5 meseci uz jedan kraci prekid bez nekog posebnog razloga. Jednostavno je jednog dana prestao da se javlja, i kad se posle dve nedelje javio rekao je da je bolje da budemo drugovi.

Slozila sam se sa njim, i raskid mi nije tesko pao. Medjutim nakon nekog vremena on je poceo da izlazi na ista mesta na kojim sam ja, bukvalno gde god odem on je bio tu u isto vreme. Menjala sam kafice u zelji da ga ne srecem, ali on bi dosao u isti kafic. Posle nekog vremena, pricali smo i resili da se pomirimo(uz njegovo \”znas daja nisam za ozbiljne veze\”). Ali novi raskid je dosao vrlo brzo nakon toga. Rekao je da bi hteo da se pomiri sa bivsom, i ne znam sta sve. Bilo mi je u redu sto je iskren i ostali smo drugovi. Ja sam posle toga otisla u inostranstvo, a po mom povratku odatle od njega sam cula da se pomirio sa curom. Dogovorili smo se da se vidimo, da bi se ispricali, posto se dugo nismo videli, ali on me je zamolio da ga poljubim, rekao je da sam mu nedostajala i jos mnogo stvari. \”Pomirili smo se\” mada za to niko nije znao, iako je on imao tu vezu sa strane. I posle dve nedelje javio mi je da je resio da se veri sa tom curom(inace decko koji pre mesec i po nije bio za ozbiljne veze). U prvom trenutku sam mislila da se sali, ali mi je vrlo brzo postalo jasno da je ozbiljan. Ponovo smo se videli, rekao je kako on nju ne voli, kako se veri jer mu je vreme, a cura hoce da se uda, kako je on \”dobro i fino devojce, bas kao ja, samo sto sam ja jos mlada\”, kako mu se u prvo vreme nije ni svidjala ali se kasnije navikao na nju i jos dosta toga. Sutradan mi se javio i rekao da je bolje da se vise ne vidjamo, jer nije fer ni prema meni ni prema njemu. Da ce on nju kasnije da vara, ali da za sad ne moze itd. Posle 2 meseca se javio, poceli smo opet da se vidjamo i rekao je da je on s njom jer hoce da ima dete, ali da on za zenu nije. Vidjamo se cesto i lepo mi je dok sam s njim, izgleda mi kao da mu je stalo, ali ja ne zelim tu vrstu veze, jer nije fer ni prema meni, a jos manje prema njoj, jer ja ipak znam za nju. Ne znam sta da radim, i treba mi vasa pomoc. Unapred hvala
odgovor:
Poštovana Milena, sve ste sami lepo izneli i objasnili. Kažete da takvu vezu ne želite i objasnili ste zašto je ne želite. U čemu je problem? Vi ne želite vezu sa muškarcem koji se nefer ponaša prema vama i prema svojoj drugoj devojci (a u ovu njegovu sklonost ste se uverili tokom dužeg vremena). Istovremeno, Vama je lepo kada ste sa njime. Pa ste u dilemi, da li da ostanete sa njime jer vam je lepo iako se on ponaša nefer prema i vama i svojoj drugoj devojci (a razmišljate i o tome koliko je uopšte iskren prema Vama) ili pak da raskinete sa njime i time očuvate i ojačate svoje dostojanstvo a da pri tome lišite sebe povremenog zadovoljstva koje dobijate sa njime. Ja problem koji u pismu iznosite vidim kao dilemu „zadovoljstvo ili dostojanstvo“. Odluka je na Vama, niko je ne može doneti umesto Vas. Srdačni pozdravi, Jovan Ratković.