Home [stipendije] KONKURS ZA DODELU STIPENDIJE ZA POHAĐANJE POSLOVNE ŠKOLE ZA PUBLIC RELATIONS

KONKURS ZA DODELU STIPENDIJE ZA POHAĐANJE POSLOVNE ŠKOLE ZA PUBLIC RELATIONS

55
0

student5Povodom obeležavanja dvadeset godina postojanja, P.R.A. agencija, prva specijalizovana agencija za public relations u Srbiji, raspisuje konkurs za dodelu stipendije za pohađanje Poslovne škole za public relations.

Stipendija za besplatno pohađanje Poslovne škole za public relations u Beogradu biće dodeljena autoru najboljeg eseja na temu „PRA čovek“. U eseju treba da bude opisana jedna javna ličnost iz neprivrednih delatnosti (oblasti nauke, kulture, sporta, zdravstva, humanitarnog rada itd), koja je, primenjujući PRA filozofiju, kroz svoja dela dobro komunicirala u javnosti i izgradila dobar lični PR, a nije lice sa naslovnih strana.

PRA FILOZOFIJA

PRA znači biti ispred drugih. Biti lider. Imati viziju. Svojom preduzetnošću, kreativnošću, inventivnošću, realizovati ideje, ali i svojim rezultatima pokretati procese u: svojoj profesiji, organizaciji, društvu. Biti društveno koristan, odgovoran, komunikativan, voditi brigu o ostalima sa kojima sarađuje, komunicira… Razviti dvosmernu komunikaciju i njome i svojim aktivnostima pokazivati da mu je stalo do drugih.

 

PRA ČOVEK

Biti PRA čovek znači biti najbolji u svome poslu, biti autor dela koja sama po sebi komuniciraju sa svetom, biti dobar prijatelj sa medijima i dobar komšija i činiti dobra dela.

Dobitnik stipendije za pohađanje Poslovne škole za public relations imaće priliku da od kraja marta do sredine juna 2012. svake subote o PR-u uči od domaćih i međunarodnih eksperata sa bogatim iskustvom u PR praksi. Takođe, stipendisti će biti obezbeđene besplatne skripte, a na kraju uspešnog školovanja – diploma.

 

Uslovi konkursa:

Konkurs je otvoren za studente ekonomije, komunikologije, novinarstva, odnosa s javnošću, FDU, menadžmenta masovnih medija, kao i za studente drugih fakulteta koji sebe vide u PR-u.

Esej treba da bude pisan u fontu Tahoma 11 i treba da ima dve kucane strane. Komisija će razmatrati samo one eseje koji argumentovano predstavljaju određenu javnu ličnost koja kroz svoja dela dobro komunicira s javnošću. Pet najboljih radova biće objavljeno pod zajedničkim nazivom „PRA ljudi“, a pobednik konkursa imati će priliku da se sa PRA čovekom bolje upozna na PRA ručku. Autorima čiji se eseji izdvajaju po originalanom stilu pisanja i invetivnosti, biće specijalno nagrađeni.

Pozivamo sve zainteresovane učesnike da svoje eseje na temu „PRA čovek“ i svoju biografiju pošalju na office@pra.rs (sa naznakom Prijava za konkurs) najkasnije do 09. marta 2012. Odluka o dobitniku nagrade biće objavljena na sajtu www.pra.rs.