Home [treninzi] Seminari Svet na dlanu i Change^3

Seminari Svet na dlanu i Change^3

47
0

mladi7U periodu od 15. februara do 31. marta 2012. godine odžaće se seminari edukativnog karaktera pod nazivom „Svet na dlanu“ i „Change³“, koji će biti realizovani od strane međunarodne studentske organizacije AIESEC.

„Svet na dlanu“ i „Change³“ se održavaju u osnovnim i srednjim školama. Priliku da budu delegati na ovim seminarima imaće učenici iz 15 srednjih i preko 30 osnovnih beogradskih škola. Projekti obuhvataju teme kao što su tolerancija, diskriminacija i timski rad.

Ovi projekti se realizuju četvrtu godinu za redom. Broj zainteresovanih osnovaca i srednjoškolaca koji žele da prisustvuju seminarima, kao i kompanija koje žele da podrže ovaj projekat, iz godine u godinu se povećava. Cilj ovih seminara je da se kroz interaktivna predavanja i kreativne radionice osnovci i srednjoškolci podstaknu da razmišljaju o sebi i svojoj ulozi u društvu, obrazovanju, verskim i kulturnim razlikama i toleranciji. Delegati uče da cene prave vrednosti kao i na koji način da postanu kreatori svoje budućnosti. Predavači na seminaru su studenti Univerziteta u Beogradu koji će tokom dvodnevnog pripremnog seminara naučiti kako da na najbolji način iskoriste svoje potencijale i ostvare pozitivan uticaj na učenike osnovnih škola. Oni će time steći iskustvo i mogućnost da odu na stručnu ili razvojnu praksu u neku od 110 zemalja u kojima AIESEC postoji. Takođe, među predavačima na seminaru će biti i studenti iz Egipta i Rusije, čime delegati dobijaju priliku da se bolje upoznaju sa kulturama različitih zemalja.

Projekti „Svet na dlanu“ i „Change³“ se već godinama realizuju sa velikim uspehom. Dosadašji broj polaznika premašio je dve hiljade, a među nekadašnjim učesnicima ovih seminara sada već ima i studenata diplomaca. „Ovi projekti su neverovatna prilika za sve mlade ljude da uđu u svet neformalne edukacije i pruža im mogućnost za sticanje novih vrsta znanja koja će im biti neophodna u daljem školovanju i koja će im pomoći pri kasnijem zapošljavanju“, kaže nekadašnji učesnik seminara Milan Mihajlović sada uspešni student Fakulteta organizacionih nauka.

Više o seminarima možete saznati na internet stranici http://www.aiesec.org.rs/change3/ i http://www.aiesec.org.rs/svet-na-dlanu/

 

Za više informacija:

Andreja Ignjatović

Potpredsednik za odnose s javnošću

Mobilni: +381.64.27.48.388

andreja.ignjatovic@aiesec.net

www.fon.aiesec.org.rs