Home [njuz] Live Earth Rio ponovo u akciji

Live Earth Rio ponovo u akciji

43
0

 Live Earth koncert u Riju će se ipak održati. Organizatori koncerta su saopštili da je Mondo Entretenimento, organizator koncerta u Brazilu, uspeo da ubedi sud, koji je predhodno zabranio održavanje koncerta zbog bezbedonosnih razloga, da će preduzeti sve neophodne mere kako bi se obezbedila sigurnost preko million posetioca koliko se očekuje da će prisustvovati na besplatnom koncertu u subotu, 7. jula.

"Live Earth Rio de Janeiro na Copacabana plaži održaće se kao i što je planirano. Ranije ove nedelje dozvola za održavanje koncerta je povučena od strane lokalnih vlasti koje su bile uplašene zbog malih bezbedonosnoh mogućnosti. Sastali smo se vlastima i razmotrili njihove primedbe i koncert će se održati kao što je planirano" navodi se u saopštenju organizatora.

Lenny Kravitz, Pharrell Williams i Macy Gray su potvrđeni kao izvođači Live Earth koncerta koji će se održati u Riju a Brazil je jedina zemlja gde će Live Earth koncert biti besplatan.

Madonna, Duran Duran, Red Hot Chili Peppers nastupaju na koncertu u Londonu, The Police, Alicia Keys i Smashing Pumpkins u Americi, Linkin Park i Rihanna u Japanu, UB40 i Joss Stone u Kini. Serija koncerata organizovanih sa ciljem da se svetu skrene pažnja o sve većoj opasnosti od globalnog zagrevanja biće održana na sedam kontinenata i osam lokacija 7. jula 2007.

Madona je snimila specijalnu pesmu koju će izvesti na koncertu Live Earth. Numera naslovljena „Hey You“, neće se pojaviti kao komercijalni singl, već će jedino moći da se nabavi kao download. Sav prihod ići će u dobrotvorne svrhe organizaciji Live Earth koja će održati sedam koncerata na sedam kontinenata 7. jula s ciljem da javnosti skrene pažnju na sve veću opasnost od globalnog zagrevanja.

http://www.liveearth.org/