OTVOREN KONKURS ZA VIDEO I FOTO RADOVE – ONLAJN RECIKLARNICA

0
SHARE

 

sample_2

 

Pozivamo mlade od 15 do 30 godina starosti da se aktivnim (p)osmatranjem životne sredine uključe u proces upravljanja otpadom i reciklaže u Srbiji kroz učešće na konkursu Onlajn Reciklarnica, koji je otvoren do 31. marta 2012. godine na interent stranici http://zelenainicijativa.rs/onlajn-reciklarnica.

 

Konkurs za video i foto radove namenjen mladima koji žele da se uključe u proces reciklaže u Srbiji putem njima najbližeg instrumenta – Interneta, pokrenuo Evropski pokret u Srbiji u sklopu kampanje Zelene inicijative.

 

U okviru konkursa, upotrebom novih tehnologija mladi će moći da ukažu na problem koje uoče u svojoj lokalnoj sredini u Srbiji u vezi sa upravljanjem otpadom i reciklažom, a istovremeno i kreiraju mrežu koja će im omogućiti da osim predstavljanja uočenih problema utiču na njihovo rešavanje. Onjaln Reciklarnica biće i mesto gde će kao autori moći da steknu popularnost i pokažu svoje umeće u kreiranju foto i video sadržaja.

Fotografije i video zapisi koje učesnici konkursa do 31. marta 2012. godine budu slali putem sajta, mogu biti zabeleženi foto-aparatom ili video-kamerom, odnosno mobilnim telefonom, a sadržaji ovih zapisa trebalo bi da se odnose na neku od brojnih vrsta otpada (plastične flaše, kese, konzerve, komunalni, organski, industrijski, elektronski i električni otpad, stare gume, akumulatori, otpadna vozila, itd.) koji narušava stanje životne sredine u njihovoj lokalnoj zajednici.

 

Za najuspešnije učesnike na konkursu Onlajn Reciklarnice obezbeđene su vredne nagrade, u dve kategorije – foto i video zapisi,  u duhu očuvanja životne sredine i promocije zdravog života. Rezultati takmičenja biće objavljeni po zatvaranju konkursa na sajtu Zelene inicijative, a završna svečanost i dodela nagrada biće priređena na otvorenom prostoru po utvrđivanju dobitnika nagrada.

 

Za detaljnije informacije o samom konkursu, uslovima učešća, načinu registracije kao i kriterijumima za odabir najboljih radova konkursu posetite www.zelenainicijativa.rs.

 

Zelena inicijativa predstavlja mrežu 22 organizacije građanskog društva u Srbiji koje će, u saradnji sa Institutom za održive zajednice (ISC) i uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), tokom ove godine realizovati zajedničke aktivnosti usmerene ka podsticanju primarne selekcije otpada na lokalnom i nacionalnom nivou i stvaranju uslova za organizovano institucionalno delovanje sakupljača sekundarnih sirovina i legalizaciju njihovog rada.