Home [njuz] Sedam godina Exita: Stooges najbolji, Cardigans najgori

Sedam godina Exita: Stooges najbolji, Cardigans najgori

70
0

muzika_exit07_92.gifRedakcija Popboksa izabrala je po pet najboljih i najgorih koncerata na glavnoj bini Exita, koji će kao takvi ostati upamćeni u sedam godina postojanja ovog festivala.
Po glasanju članova naše redakcije, najbolji koncert su održali legendarni Iggy Pop i njegovi The Stooges 5. jula 2004. godine na zatvaranju četvrtog po redu Exita.
Preko 35.000 egzitaša tada je ispratilo eksplozivnu završnicu našeg najvećeg festivala. Efektnom jednočasovnom svirkom, ispunjenom numerama sa prvih albuma, Stooges su iz posetilaca Petrovaradina izvukli poslednje atome snage.
Energija čistog rock ’n’ rolla verovatno nikad nije tako silovito udarila Exitovu publiku kao na tom spektakularom koncertu.
„Za vas pričaju da ste loši, ali vi ste u stvari odlični“, povikao je na kraju otac punka sa bine i potom pozvao desetine svojih fanova da mu se pridruže na bini.
Na prvom mestu liste koncerata koje želimo što pre da zaboravimo svakako su Šveđani The Cardigans. Oni 6. jula prošle godine definitivno nisu opravdali poziv da nastupe na istom mestu sa spektakularnim Franz Ferdinandom, koji su onda potpuno zasenili nastup Cardigansa.
Zvuk je na početku nastupa bio loš, a kontakt sa publikom je skoro izostao i zato je samo par najvećih hitova imalo iole pristojan učinak.
Pet najboljih nastupa:
1. Iggy and The Stooges, Exit ‘04
2. The White Stripes, Exit ‘05
3. Franz Ferdinand, Exit ‘06
4. Tricky, Exit ‘03
5. Peaches, Exit ‘04
Pet najgorih nastupa:
1. The Cardigans, Exit ’06
2. HIM, Exit ’06
3. Apocalyptica ’05
4. Fatboy Slim ’05
5. Finley Quaye, Exit ’01
Tri koncerta koja po našem mišljenju ove godine svakako treba posetiti su trenutno najpopularniji brazilski bend na svetu Cansei De Ser Sexy, najveći beli rep bend ikada Beastie Boys i engleski duo Basement Jaxx.
Kompletniji vodič za upotrebu Exita pročitajte OVDE.