Home [treninzi] Interdisciplinarna radionica „Jevrejska umetnost i tradicija“ na Filozofskom fakultetu

Interdisciplinarna radionica „Jevrejska umetnost i tradicija“ na Filozofskom fakultetu

83
0

book1Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu petu jubilarnu akademsku godinu za redom organizuje multidisciplinarnu radionicu „Jevrejska umetnost i tradicija“, koja će se održati od 30. januara do 12. februara 2012. godine. Inicijativa potekla sa Odeljenja za istoriju umetnosti predstavlja jedinstven projekat koji okuplja stručnjake za pitanja umetnosti, tradicije i kulturne istorije Jevreja iz zemlje i inostranstva, ustanovivši na taj način regionalni centar za izučavanje jevrejskih studija.
Jedinstven program kurseva obuhvata predavanja iz domena istorije, religije, vizuelne kulture, arhitekture, arheologije, pisanih tekstova i književnosti, te folklorne tradicije Jevreja, kako na Balkanu i Centralnoj Evropi, tako i šire. Pored predavača sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i stručnjaka za pitanja umetnosti i tradicije Jevreja iz Srbije, kurseve će držati gostujući profesori sa izraelskih i evropskih univerziteta kao vodeći svetski stručnjaci za pitanja umetnosti i tradicije Jevreja.

Radionica je pre svega namenjena studentima humanističkih nauka, teologije, arhitekture, filologije, političkih nauka, te studentima umetničkih univerziteta i fakulteta, kustosima, konzervatorima, zaposlenim u muzejima, galerijama i kulturnim centrima, kao i svima onima koji žele da nauče više o tradiciji, umetnosti i kulturi Jevreja.

Predavanja se održavaju na srpskom i engleskom jeziku. Program ovogodišnje radionice, sa detaljnim informacijama o kursevima i predavačima, biće naknadno objavljen. Prijava se vrši putem elektronskih formulara najkasnije do 28. januara. Napominjemo da je neophodno platiti kotizaciju za učešće na radionici. Po završetku radionice i ispitu u formi pisanog rada studenti dobijaju odgovarajući sertifikat Filozofskog fakulteta u Beogradu. Broj polaznika je ograničen.

Dodela sertifikata polaznicima prethodnih radionica biće upriličena na zatvaranju ovogodišnje radionice, u prisustvu dekana Filozofskog fakulteta prof. dr Vesne Dimitrijević i profesora predavača.

Sve informacije možete dobiti preko elektronske adrese: promo@f.bg.ac.rs

Ovde možete preuzeti: