Home [njuz] Studiranje u SAD na dohvat ruke!

Studiranje u SAD na dohvat ruke!

64
0

muzika1Američka ambasada u Beogradu i ove će godine poslati grupu od oko 30 studenata univerziteta u Srbiji na usavršavanje u SAD. Konkurs za zainteresovane otvoren je do 16. januara, a oni koji budu izabrani moći će da provedu jednu akademsku godinu studija u Americi, počev od avgusta 2012.

Ambasada će obezbediti stipendije za studente koje će pokrivati školarinu, međunarodna i domaća putovanja, konsultacije, smeštaj i ishranu, zdravstveno osiguranje, manji džeparac i kupovinu knjiga.

Odabrani kandidati biće u prilici da učestvuju u aktivnostima univerzitetskog kompleksa – kampusa, kao i da se uključe u američku lokalnu zajednicu.

U planu je da ambasada ove godine na akademsku godinu studija 2012/13.  pošalje od 30 do 35 studenata iz Srbije.

Program se sprovodi uz podršku neprofitne organizacije World Learning.  U leto 2012. u SAD će biti poslata šesta generacija studenata. Do sada je programu učestvovalo 115 studenata, a trenutno se u SAD nalazi još 30 studenata iz pete generacije.

Finalisti na konkursu biće odabrani na osnovu akademskog uspeha, liderskih potencijala, znanja engleskog i spremnosti da studiraju u SAD.

Pogledajte koje uslove kandidati moraju da ispune:

– Da budu državljani Srbije i trenutno žive i studiraju  u Srbiji;

– Da budu upisani na osnovne studije na univerzitetu u Srbiji, državnom ili privatnom;

– Da su zadovoljavajuće završili bar jedan semestar i imaju položen neki od ispita do kraja januara 2012;

– Da nisu na poslednjoj godini studija u vreme podnošenja prijave;

– Da budu između 18 i 26 godina starosti;

– Da dobro vladaju pisanim i govornim engleskim jezikom (korespondira rezultatu od 80 na TOEFL testu);

– Da budu u mogućnosti da započnu studiranje u Sjedinjenim Državama u avgustu 2012.  Učesnicima neće biti dozvoljeno da odlože početak studija;

– Da budu u mogućnosti da dobiju i pridržavaju se vize Sjedinjenih Država za razmenu studenata (J-1) u okviru ovog programa;

– Da prođu medicinski pregled.

Kandidati koji budu prošli uži izbor moraće da polože TOEFL intrnet test i da na njemu imaju najmanje 80 bodova.

Studenti koji žele da se prijave na Global Undergraduate program (Global UGRAD)  mogu naći formulare na sajtu organizacije World Learning.

izvor: Novi magazin