Home [akcija] Održan Sajam neformalnog obrazovanja

Održan Sajam neformalnog obrazovanja

45
0

work1U selu Jabuka kod Pančeva održan Sajam neformalnog obrazovanja za učenike viših razreda, gde su organizacije nudile besplatno znanje. Cilj akcije Kancelarije za mlade grada Pančeva je da starije generacije besplatno nauče nešto čega nema u školama.

Mladi u Pančevu mogu da uče španski, treniraju mnoge sportove, idu u školu crtanja, upoznaju se sa dostignućima astronomije, i još mnogo toga, a sve za džabe, zahvaljujući akciji koju je organizovala Kancelarija za mlade grada Pančeva.

znanje 3 nn.bmp

Znanje je skupo i sve vannastavne aktivnosti se uglavnom plaćaju. Đaci iz Jabuke kod Pančeva pronašli su brojne interesantne mogućnosti za sebe.

“Meni su se najviše dopali zadaci iz matematike koje smo ovde radili, jer su laki i zanimljivi”, kaže jedna devojčica, dok jedan dečak dodaje da ga zanima besplatno treniranje košarke, fudbala, rukometa i drugih sportova.

Na sajmu se mogu dobiti i saveti kako usvojiti i starati se o kućnim ljubimcima.

Osim sticanja znanja, sajam promoviše humane vrednosti, volonterizam, očuvanje životne sredine, kao i kvalitetno provođenje slobodnog vremena, nasuprot rizičnim oblicima ponašanja.

znanje 4 nn.bmp

“Obrazovanje o zdravlju deca ne mogu da steknu u školi, zato mogu sve informacije da dobiju od nas, naročito o prenosivim bolestima, kao što je sida”, kaže Nataša Lenđel iz organizacije “Kompas”.

Dragana Bodrožić iz edukativnog centra “Sveučionica” kaže da tokom cele godine na njihove radionice mogu da dođu oni koji žele da vežbaju matematiku i da se besplatno pripremaju za takmičenja.

Projekat je osmislila Kancelarija za mlade grada Pančeva, a finansira se iz Pokrajinskog fonda.

Marija komarov iz kancelarije kaže da su Sajam neformalnog obrazovanja organizovali prvo u Pančevu, a sada i u okolnim selima kako bi mladima pružili neke nove mogućnosti, koje ne mogu da nauče u školama.

Đaci osnovne škole još uvek su mali da shvate da je znanje vredan kapital, koji nam niko ne može oduzeti, ali zato su tu, kako kažu u Kancelariji za mlade, odrasli i ovakve manifestacije da ih usmere na pravi put.

Izvor:RTS