Home [njuz] FORUM PRAVIH MUŠKARACA

FORUM PRAVIH MUŠKARACA

108
0

news3“Pravi muškarac nije nasilnik. On se bori za ukidanje svakog nasilja nad ženama i devojčicama. Ne koristi pesnice, niti uvrede. Razume da je nasilje nad ženama veliki i važan problem koji se mora rešiti.”
Deo iz Deklaracije pravih muškaraca protiv nasilja nad ženama
Povodom Međunаrodnog dаnа borbe protiv nаsiljа nаd ženаmа, 25. novembra u Skupštini grada Beograda okupili su se muškаrci iz svetа politike, novinаrstvа, muzike i filmа koji su ovom prilikom objаvili osnivаnje Forumа prаvih muškаrаcа za borbu protiv nаsiljа nаd ženаmа u Srbiji.

Osnivači Foruma pravih muškaraca su:

– William Infante, Stalni koordinator UN-a u Srbiji
– Nikola Đuričko, glumac
– Dragan Ilić, novinar
– Ognjan Ogi Radivojević, muzičar  

Nikola Đuričko, glumac: ‘’Zaprepašćuje me što u 21. veku i dalje imamo pojavu nasilja nad ženama. Još više od toga što je u našem društvu nasilje društveno prihvatljiv oblik ponašanja. Znam da to ne može da se promeni odjednom ali svako od nas može ličnim primerom uticati na promenu. Ponosan sam što sam deo Lige izuzetnih džentlmena.’’

Dragan Ilić, novinar: ’’Ja bih pravog muškarca nazvao dasa. To je muškarac koji nije nasilan. Koji poštuje ljude oko sebe. Džentlmen koje je aktivan u društvu i neko ko doprinosi razvoju zajednice.“

Ovom prilikom osnivači Foruma potpisali su Deklaraciju “Pravih muškarca protiv nasilja nad ženama” koja sadrži važne principe i vrednosti za koje se zalažu pravi muškarci i time će se obavezati da će aktivno učestvovati u borbi protiv nasilja nad ženama. Sam događaj je deo UN globalne kampanje UNiTE za okončanje nasilja nad ženama.

U periodu 16 dana aktivizma za borbu protiv rodno zasnovanog nasilja, od 25. novembra- Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama do 10. decembra- Međunarodnog dana ljudskih prava, pozivaćemo javne ličnosti da se priključe Forumu i da svojim ličnim primerom pokažu da podržavaju model pravog muškarca, koji se zalaže za stvaranje društva bez nasilja, pogotovo nasilja nad ženama.

„Forum prаvih muškаrаcа“ orgаnizuju Ujedinjene nacije u Srbiji i  Centаr E8 uz podršku Kаncelаrije zа mlаde grаdske uprаve grаdа Beogrаdа, međunаrodne orgаnizаcije CARE i Ministаrstva  inostrаnih poslovа Krаljevine Norveške.

Mi.

Forum pravih muškaraca osnivaju Ujedinjene nacije u Srbiji i Centar E8 uz podršku Kancelarije za mlade gradske uprave grada Beograda, međunarodne organizacije CARE i Ministarstva inostranih poslova Norveške.

Forum pravih muškaraca čine muškаrci iz svetа politike, novinаrstvа, muzike, filmа, sporta i drugih oblasti, koji se bore protiv nаsiljа nаd ženаmа u Srbiji. Forum pravih muškaraca se osniva 25. novembra 2011. godine povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. U periodu 16 dana aktivizma za borbu protiv rodno zasnovanog nasilja, od 25. novembra do 10. Decembra – Međunarodnog dana ljudskih prava, pozivaćemo javne ličnosti da se priključe Forumu i da svojim ličnim primerom pokažu da podržavaju model pravog muškarca, koji se zalaže za stvaranje društva bez nasilja, pogotovo nasilja nad ženama. Više…