Home [ volontiranje ] Dobrovoljno u Beogradu #3

Dobrovoljno u Beogradu #3

100
0

netEVS saveti i trikovi, projekti u nastajanju i rezultati u najavi
Pozivamo vas da u četvrtak, 24. novembra u 19 časova dođete u Kulturni centar Rex i posetite drugi po redu u nizu događaja “Dobrovoljno u Beogradu”, posvećenih životu i radu volontera koji su Srbiju odabrali kao zemlju svog privremenog boravka.
Nakon prve dve večeri posvećene volonterima u Beogradu, Ana Bardiova (Anna Bardyova), volonterka iz Slovačke, nastavlja da vam u Rexu približava najrazličitija volonterska iskustva, iskušenja sa kojima se hvataju u koštac volonteri i volonterke u Beogradu, kao i njihova razmišljanja i percepciju života u našem gradu.
Veče je posvećeno EVS volonterima, njihovim prijateljima, svima koji imaju iskustvo u volontiranju, ali i onim mladim ljudima koji takvo iskustvo nemaju, a želeli bi ga steknu.

Ovog puta, publika Rex-a će imati priliku da pogleda žonglerski performans Džeja Furnivala (Jay Furnivall), volontera beogradske organizacije Centar E8. Furnival će sve zainteresovane upoznati sa žonglerskom tehnikom poi, kojom se bavi već godinama, ali i sa svim iskušenjima sa kojima se susretao kao volonter u Beogradu.

—————————————
Mladi u akciji je program Evropske komisije, koji podržava mobilnost i neformalno obrazovanje mladih od 13 do 30 godina iz cele Evrope, povezujući ih sa njihovim vršnjacima iz celog sveta, bez obzira na njihovo obrazovanje, kulturu i društveno poreklo. Program podstiče aktivno učešće mladih, promoviše vrednosti solidarnosti i tolerancije, jača uzajamno razumevanje i razvoj kvalitetnih sistema podrške za omladinske aktiviste/kinje i organizacije, i ohrabruje saradnju u oblasti rada sa mladima na nivou Evrope.