Home [akcija] Regionalni okrugli sto o romskoj omladinskoj politici

Regionalni okrugli sto o romskoj omladinskoj politici

50
0

student22Udruženje mladih Roma Srbije – UMRS, podržano od strane Nacionalnog demokratskog instituta – NDI, nastavlja sa organizovanjem serije okruglih stolova o omladinskoj politici Roma u Srbiji. Naredni okrugli sto organizujemo u Kragujevcu, u subotu 22. oktobra, a namenjen je mladima iz centralne Srbije. … Prvi okrugli sto održan je u Nišu, u junu mesecu, a drugi u Beogradu u septembru. Naime, u prethodnom periodu, u saradnji s različitim zainteresovanim stranama, naše Udruženje izradilo nacrt buduće Platforme omladinske politike, a na osnovu opšte slike položaja Romkinja i Roma u Srbiji i u skladu s nalazima i preporuka dve relevantne strategije – Strategije za unapređivanje položaja Roma i Strategije za mlade.

Ideja je da se u participativnom procesu s mladim Romima iz svih krajeva Srbije buduća Platforma što je moguće više obogati iskustvima i prilagodi potrebama mladih Roma i Romkinja i idejnim rešenjima problema sa kojima se oni svakodnevno suočavaju. Takođe, ovo bi bila prilika da se mladi okupe i razmene svoja iskustva i porazgovaraju o pitanjima usko povezanim s egzistencijom mladih Roma i Romkinja u Srbiji danas.

Zbog ograničenih sredstava u prilici smo da ovaj skup organizujemo za samo ograničen broj učesnika, te vas molimo, da do srede, 19. oktobra, prijavite svoje učešće. Mejl, s kratkim objasnjenjem cime se bavite i koji je vas motiv za prijavljivanje, možete poslati na umrs.beograd@gmail.com.

Okrugli sto je namenjen mladim Romkinjama i Romima iz centralne Srbije, od 15 do 30 godina, svih obrazovinh kategorija. Prilikom odabira učesnika vodiće se računa o rodnoj zastupljenosti, različitostima u aktivističkom iskustvu, kao i svim drugim aspektima koji mogu doprineti što je moguće većoj reprezentativnosti Romske omladine.

Očekujemo da nam pišete ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili sugestija.

Vidimo se!

UMRS