Home [akcija] DOBROVOLJNO U BEOGRADU #2 EVS saveti i trikovi, projekti u nastajanju...

DOBROVOLJNO U BEOGRADU #2 EVS saveti i trikovi, projekti u nastajanju i rezultati u najavi

40
0

star10. oktobra 2011. u 20h u Kulturnom centar Rex održaće se drugi po redu u nizu događaja “Dobrovoljno u Beogradu”, posvećenih životu i radu volontera koji su Srbiju odabrali kao zemlju svog privremenog boravka.
Urednica i moderatorka Anna Bardyova iz Kulturnog centra Stanica (Slovačka), koja od marta volontira u Beogradu. predstaviće izložbu radova slovenačkog umetnika, Darjana Jurinčiča , volontera beogradske organizacije OSMEH. Autor će nakon projekcija razgovarati o svojim umetničkim i volonterskim iskustvima.

Volonteri i volonterke u Beogradu, kakvi god da su vam razlozi za upuštanje u volontersku avanturu (pronalaženje smisla u životu, menjanje sveta na bolje, razvijanje novih veština i znanja, nova prijateljstva, beg od kuće i/ili dopuna CV-ja), podelite ih sa nama. Ovo veče u REXu iskoristite da nam kažete zašto ste izabrali Beograd za svoj privremeni boravak, da li ste promenili mišljenje, da li postoji razlika u vašim očekivanjima i okolnostima u kojima ste se našli, kako doživljavate grad i sugrađane, kakvi su izazovi, radosti i frustracije volontiranja u Beogradu.

I svi vi, potencijalni volonteri i volonterke, koji želite da putujete po Evropi, da steknete radno iskustvo u oblastima koje vas interesuju, da upoznate nove ljude i proširite svoju socijalnu mrežu, dođite na druženje! Saznaćete iz prve ruke nešto više o Evropskom Volonterskom Servisu (EVS) i o programu Mladi u akciji i upoznati EVS volontere iz cele Evrope koji trenutno rade i borave u Beogradu.

Vidimo se u Rexu!

O izložbi

Darjan Jurinčič: ‘Moja duša kroz oči žena’
Autor je svoje vreme u Beogradu posvetio radu na posebnoj retrospektivi svog života – kroz umetnički prikaz različitih odnosa sa ženama, koji su ga oblikovali kao osobu i umetnika. Publika će imati priliku da stekne uvid u najintimnija Jurinčičeva razmišljanja i emotivna stanja kroz koja je prolazio pod uticajem različitih ženskih figura, od najboljih prijateljica do devojaka, od majke do baka, od velikih uspeha do velikih razočaranja, od plača do smeha, od mržnje do momenata ispunjenih ljubavlju.
Kako sam najavljuje, autor će nam svojim radovima predstaviti ono što se ne može izraziti rečima.

—————————————

Mladi u akciji je program Evropske komisije, koji podržava mobilnost i neformalno obrazovanje mladih od 13 do 30 godina iz cele Evrope, povezujući ih sa njihovim vršnjacima iz celog sveta, bez obzira na njihovo obrazovanje, kulturu i društveno poreklo. Program podstiče aktivno učešće mladih, promoviše vrednosti solidarnosti i tolerancije, jača uzajamno razumevanje i razvoj kvalitetnih sistema podrške za omladinske aktiviste/kinje i organizacije, i ohrabruje saradnju u oblasti rada sa mladima na nivou Evrope