Home [konkursi] MARIBORSKA LIVARNA MARIBOR OBJAVILA NOV KONKURS ARMALOVOG FONDA ZA OČUVANJE VODA

MARIBORSKA LIVARNA MARIBOR OBJAVILA NOV KONKURS ARMALOVOG FONDA ZA OČUVANJE VODA

90
0

paint1Mariborska livarna Maribor objavila je konkurs Armalovog fonda za očuvanje voda za školsku 2011/2012. godinu. Na konkurs mogu da se prijave škole iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i sa Kosova. Školama koje budu napravile najoriginalnije plakate na temu vode, Mariborska livarna će omogućiti stručne konsultacije u oblasti potrošnje vode i pokloniti im svoje armature priznate robne marke Armal i druge sanitarne dodatke koji će doprineti većoj ekološkoj svesti škola, odgovornosti prema vodi i životnoj sredini. Škole mogu da se prijave na konkurs do 28. oktobra, a rezultati izbora Armalovih škola će biti poznati u decembru.

Mariborska livarna Maribor je jedno od većih slovenačkih industrijskih preduzeća, gde snažno uviđaju svoju odgovornost prema ljudima, životnoj sredini i prirodi. Svoju društvenu odgovornost od 2004. godine ostvaruju ekološkim projektom za škole – Armalov fond za očuvanje voda. Glavni cilj Armalovog fonda je podsticanje mladih na aktivan i pozitivan odnos prema životnoj sredini i prirodi i pomoć školama da postanu ekološki svesnije. Mariborska livarna škole izabrane na konkursu oprema kvalitetnim Armalovim armaturama i drugim dodacima koji doprinose štedljivijoj potrošnji vode, smanjenju negativnih uticaja na životnu sredinu i očuvanju voda za danas kao i za sutra.

U školskoj 2011/ 2012. godini projekat se odvija već osmu godinu zaredom. Projekat je u godinama delovanja razvijen kao uspešan međunarodni projekat koji svake godine privuče veliki broj škola. U Armalovom fondu tako sarađuje već 155 škola iz 6 država, a ove godine će im se pridružiti i osnovne škole sa Kosova. Mariborska livarna je školama već poklonila ukupno 1345 Armalovih armatura i drugog materijala koji mlade podstiče na odgovoran odnos prema vodi. Cilj Armalovog fonda je da odgaja mlade ambasadore vode, do sada ih ima već više od 30.000, koji će svojim aktivnostima, znanjima i odgovornostima prema prirodi širiti važnu poruku o značaju očuvanja voda i dati primer kako vršnjacima tako i odraslima.

Sadržaj konkursa sa svim uslovima za prijavljivanje je na raspolaganju na internet strani Armala www.armal.eu. Škole mogu da pošalju prijavu na konkurs sa plakatom na temu vode do 28. oktobra. Sve prijave koje budu pristigle na vreme obrađivaće posebna komisija Mariborske livarne, a izbor Armalovih škola će biti objavljen u decembru.

Dodatne informacije: mr Branko Žerdoner, predsednik uprave Mariborske livarne Maribor d.d., tel. +386 (0)2 23 46 100, faks +386 (0)2 23 46 108, i-mejl info@mlm-mb.si, www.mlm-mb.si

Di@log co
svetovanje in komuniciranje
Slovenska 54, 1000 Ljubljana, Slovenija