Home [akcija] Međunarodni skup studenata tehnike BEST

Međunarodni skup studenata tehnike BEST

67
0

mladi10Međunarodni skup studenata tehnike, koju organizuje Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd ove godine se odrzava od 05. do 15. septembra.Tokom deset dana trajanja ovog skupa u Srbiji će gostovati 12 studenata iz Rige (Letonija) i 12 studenata iz Istanbula (Turska) .

Ovaj događaj je karakterističan po tome što radi na jačanju međunarodnih odnosa studenta tehnike, čime oni dobijaju mogućnost da razmene iskustva o načinu studiranja i usavršavanja kolega sa drugih Univerziteta. Takođe će naši studenti imati priliku da posete Univerzitetske centre Rige i Istanbula. 

Značaj ovog događaja je što će tokom deset dana trajanja ovog Skupa u Srbiji, studenti iz Letonije i Turske moći da upoznaju znamenitosti glavnog grada, Srpske kulture, načina života i rada njihovih kolega u cilju unapređivanja prilika za stručno i komplementarno usavršavanje studenata tehnike širom Evrope.

BEST (Udruženje studenata tehnike Evrope, eng. Board of European Students of Technology) je apolitična i neprofitna organizacija studenata tehnike, tehnologije i prirodnih nauka koja postoji od 1989. godine. Kroz svoje delatnosti – stručne kurseve, inženjerska takmičenja i sajmove zapošljavanja – studentima omogućava mobilnost, stručno usavršavanje i započinjanje karijere u struci. Broji 3200 članova-volontera sa 90 univerziteta iz 30 zemalja, a aktivnostima koje organizuje direktno utiče na milion studenata.

BEST Beograd je lokalna BEST grupa pri Univerzitetu u Beogradu, koji podržava sve njene aktivnosti. Postoji od 2003. godine, trenutno broji preko 170 članova i do sada je organizovala devet međunarodnih stručnih kurseva, četiri inženjerska takmičenja i šest izdanja godišnjeg sajma poslova “JobFair – Kreiraj svoju budućnost!” zajedno sa partnerskom organizacijom EESTEC. Tokom proteklih 7 godina, preko BEST-a Beograd je na kurseve, takmičenja i druge događaje širom Evrope otputovalo preko 800 domaćih studenata, a u Srbiji je gostovalo gotovo 1200 studenata iz inostranstva.

Detaljne informacije o organizaciji BEST Beograd i Međunarodnom skupu studenata tehnike možete pronaći na internet prezentaciji www.best.rs .