Home [ savetovalište za mlade ] htela da se ljubim i mazim i vodim ljubav sa svojim deckom

htela da se ljubim i mazim i vodim ljubav sa svojim deckom

1333
0

pitanje:

Poštovani, Imam problem sa neumerenim reakcijama. Sinoć sam 3 sata plakala i tresla se jer sam bila ljuta i tuzna u isto vreme posto sam htela da se ljubim i mazim i vodim ljubav sa svojim deckom.

On me je mazio neko vreme krace i onda je hteo da spava. Ja mogu da razumem da ustaje na posao pa hajde, ili da ima neke probleme pa da mu nije do toga, ili da svaki dan spavamo jedno pored drugog pa ajde… nekako postoji neki gep izmedju potreba. Njemu je sasvim dovoljno to sto se ljubimo i mazimo i sve, meni je nekako malo jer me jaaaako privlaci. Zajedno smo nesto vise od godinu dana. To je prvi decko koji me u potunosti privlaci i fizicki i psihicki i odusevljava. Nemam nista veliko sto mi smeta. On tvrdi da je tako i kod njega. U proseku spavamo 1 nedeljno, eventualno 2 puta, i to kad ja dodjem da prespavam jer zivi sa roditeljima isto kao i ja. Ne radi se samo o spavanju. Ja nisam tip koji voli preterano s jezikom ljubljenje ali on se nikako ne ljubi tako. Mogu da nabrojim na prste 1 ruke koliko puta smo se francuski poljubili. Iskreno, seks obozavam posebno zato sto se vise ljubimo i volela bih da se nekad mazimo satima, to nikad nije bilo. On nije osoba koja preterano voli da se ljubaka. Ok prihvatam ali zasto ako ja dodjem posle 5 dana da pespavam i pri tom smo se videli i u drustvu i ostali konacno sami sami i ne radi se sutra jer je vikend zasto ne moze da bude samnom recimo 2 sata. Zasto mora da spava? Zasto nema tu potrebu za intimnoscu. I onda ja jako burno reagujem sto on mrzi i jos vise ga to odbija jer je on mirnijeg temperamenta nego ja. I onda krivi sebe, svadjamo se itd….Ja najcesce svasta kazem sto je lose. Pomozite mi da ne reagujem tako……jer stvarno se puno volimo i zelimo da se slazemo. Ne zelim da se svadjam sa njim i upropastavam vezu jer on mene nije dovoljno izljubio…po mojoj proceni..ne znam da li je ista od ovoga povezano sa njegovom prosloscu jer je bio povredjivan dosta. Izgubio je brata a i imao je neku devojku koja ga je povredila jako neverstvom jer je dugo bio sa njom.. Ja sam njemu i verna i odana i obozavam ga vise od svega…verovatno sam ja i malo posesivnija prema njemu ali ipak sam razumna osoba koja ne ide u neke krajniosti, drustvena sam i volim sve aktivnosti…ali ne mogu da iskontrolisem te reakcije ne znam kako, ponasam se kao da je smak sveta, a nije, i ima dana ali ja se ponasam par dana ok i onda tako kad vec poludim za njim a ne uzvraca mi istom merom razbesnim se i sto je najgore pravim scene… A njemu je tesko da me gleda takvu. Svasta sam ja ovde napisala ima tu svega…..Kako da prestanemo zbog gluposti da se svadjamo….da nema sitnih gluposti i neslaganja bilo bi idealno…Pomozite mi. Hvala unapred!

odgovor:

Poštovana Ljiljana, iz tvog pisma mogu da zaključim da voliš svog dečka, da ti se on veoma sviđa i da osećaš određenu dozu erotske strasti prema njemu. Na osnovu pisma, se oprezno može zapaziti i to da tvoj dečko izbegava intimnost sa tobom, preciznije rečeno erotsku intimnost, ili najpreciznije – izbegava seks sa tobom. Razlozi za to mogu biti raznoliki. Od nedostatka erotske i seksualne želje; preko straha da li će ostaviti adekvatan utisak na tebe i sebe – čime blokira svoje seksualno uzbuđenje a pravda se umorom i drugim izgovorima; ili pak nešto treće ili četvrto… Mislim da je za početak neophodno da se ti naoružaš strpljenjem i da odustaneš od ideje da će se već ovih dana dogoditi seks sa njime (bilo u vidu maženja i ljubljenja, bilo u vidu kompletnog seksualnog odnosa). Onda bi moglo da bude od koristi da ti iniciraš sa njime razgovor (najbolje je da to bude serija razgovora) u mirnoj atmosferi, bez ljutnje i optuživanja, u kome ćeš mu saopštiti koliko ga voliš i šta sve pozitivno osećaš i misliš o njemu, a onda otvoriti temu svojih erotskih želja u vezi sa njime. Bolje će biti ako u ovim razgovorima izbegavaš reč „problem“, već koristiš rečenice kao što su: „Ja imam tu i tu želju, a kakve ti želje imaš u odnosu na mene u tom pogledu?“; „Mnogi muškarci osećaju strah ili stid u vezi sa seksom na početku veze sa devojkom, da li i ti osećaš neki strah?“; „Volela bih da radimo to i to…“; „Da li postoji neki poseban način ili neki posebni uslovi pod kojima želiš neku vrstu erotskog odnosa, milovanja i dr.?“… Bitno je da u ovim razgovorima ne vršiš nikakav pritisak na njega, da prihvatiš sva njegova osećanja, ali i da sprečiš eventualna „vrdanja“ tj. izbegavanja razgovora ili teme. Ako na ovaj način postaviš stvari i kreneš sa ovakvim razgovorima (ti iniciraš, u mirnoj atmosferi, bez optuživanja i srdžbe!) bićeš u prilici da bolje upoznaš svog dečka, dođeš do odgovora koji te zanimaju, a onda ćeš biti u situaciji i da se odrediš prema tome na neki svoj način. Srdačan pozdrav, Jovan Ratković.