Home [njuz] Osnovan Megatrend University Worldwide Japan

Osnovan Megatrend University Worldwide Japan

63
0

star2Jučerašnjim potpisivanjem ugovora, poslovna škola Teogaku Training School iz Japana i zvanično je postala akademska institucija Megatrend University Worldwide Japan. Megatrend University Wordlwide Japan je osnovan 20. maja ove godine, čime je poslovna škola Teogaku Training School Japan prerasla u akademsku instituciju sa trogodišnjim i četvorogodišnjim studijama.

Na osnovu toga studenti iz azijsko-pacifičkog regiona će moći da prate program Megatrend univerziteta u Beogradu, Beču i Londonu. Jučerašnjem potpisivanju ugovora prisustvovali su ministar prosvete i nauke Žarko Obradović, ambasador Japana Tošio Cunozaki, predsednik Megatrend University Worldwide Japan Kičiro Hazegava i rektor Megatrend univerziteta Mića Jovanović.

Rektor Jovanović je naglasio da je ovo veliki korak ne samo za Megatrend već i za celokupno srpsko obrazovanje, jer je ovo praktično prvi korak Srbije u „izvozu“ znanja. Obradović je izrazio zadovoljstvo zbog internacionalizacije Megatrend univerziteta, jer se saradnjom domaćih i inostranih obrazovnih profila stvara plodna podloga za podizanje kvaliteta visokog obrazovanja u Srbiji.

Izvor: Danas