Home [njuz] Tvoj biznis, tvoja budućnost!

Tvoj biznis, tvoja budućnost!

37
0

Emportant_LogoU periodu od 18. do 21. aprila u Beogradu, na Fakultetu organizacionih nauka, međunarodna organizacija AIESEC realizovaće “E-mportant”, projekat na temu preduzetništva, sa ciljem da se učesnici seminara upoznaju sa funkcionisanjem biznisa u Srbiji i mogućnostima pokretanja istog.

Projekat „Emportant” organizuje se po četvrti put put u vidu četvorodnevnog seminara koji će okupiti šezdeset delegata, studenata Univerziteta u Beogradu. Ideja je da predavači kroz realizaciju ovog projekta osposobe učesnike istog za pretvaranje dobrih poslovnih ideja u poduhvate. Akcenat će biti na upoznavanju učesnika sa stanjem u našem preduzetništvu, kao i uočavanju osnovnih prepreka na putu do poslovnog uspeha.

Delegati na seminaru, studenti iz Kraljeva, moći će da se takmiče u pisanju biznis plana i najbojli će, kao vid pomoći Kraljevu, od Deloitte-a, kao pokrovitelja projekta, dobiti 2000€ sa ciljem realizacije pobedničke ideje i prvog preduzetničkog poduhvata.

Osim edukativnih biće održane i radionice gde će se na zanimljiv način prikazati stanje u srpskom preduzetništvu, na kojima će studenti predlagati svoje ideje u cilju otklanjanja svakodnevnih prepreka funkcionisanja uspešnih kompanija. Organizacioni tim će za ostale prolaznike seminara organizovati radionicu o započinjaju sopstvenog internet biznisa i najbolje ocenjenu ideju nagraditi kupovinom internet domena i hostinga, takođe u cilju transormisanja ideje u praktične poduhvate.

Poslednjeg dana seminara, 21. aprila, biće održan “Company day” gde će kompanije učesnice seminara na interaktivan način, predstaviti svoj rad, mogućnost prakse i zapošljavanja kod njih. Ova manifestacija će takođe biti održana u prostorijama Fakulteta organizacionih nauka, gde će biti omogućen pristup kako studentima koji su učesnici na seminaru, tako i zainteresovanim studentima sa svih drugih fakulteta i viših škola. Svake godine, studenti pokazuju sve veću zainteresovanost za Company day, a osim promocije svojih proizvoda i aktivnosti, kompanija dobija mogućnost da zaposli nekog od učesnika seminara i time pruži šansu mladim ljudima da ostvare svoje ambicije.

“Imaš ideju kako do dobrog biznisa? Odredi svoj cilj, napravi biznis plan uz našu pomoć. Pokreni se i prijavi za Emportant!” Veliki umovi imaju ciljeve, ostali imaju želje

Za sve dodatne informacije i prijavu za seminar, posetite: http://www.aiesec.org.rs/e-mportant/

O AIESEC-u

AIESEC je međunarodna platforma koja omogućava mladim ljudima da otkriju i razviju sopstvene potencijale. Prisustvom na preko 1.600 univerziteta u 107 zemalja sa preko 50.000 članova, AIESEC je prepoznat od strane Ujedinjenih Nacija kao najveća studentska organizacija na svetu.

Fokusirajući se na razvoj liderstva, AIESEC organizuje više od 470 konferencija, pruža preko 10.000 mogućnosti za stručnu praksu u inostranstvu putem Globalnog programa razmene i više od 10.000 liderskih mogućnosti našim članovima svake godine. AIESEC ima inovativan pristup razvijanju mladih ljudi fokusirajući se na izgradnju ličnih mreža i istražujući njihovo usmerenje i ambicije za budućnost. AIESEC je organizacija koja stvara lidere, stvarajući mrežu agenata promena koji imaju pozitivan uticaj na društvo.