Home [njuz] EVROPSKA KONFERENCIJA STUDENATA TEHNIKE U BEOGRADU

EVROPSKA KONFERENCIJA STUDENATA TEHNIKE U BEOGRADU

42
0

kul2Od 14. do 22. aprila 2011, u Beogradu i Srbiji se održava 29. Evropska konferencija studenata tehnike, u organizaciji lokalne BEST grupe Beograd.

Tokom devet dana trajanja ove Konferencije, u Srbiji će se okupiti preko 300 delegata – studenata tehnike, tehnologije i prirodnih nauka, sa 93 ugledna univerziteta iz 31 evropske zemalje – kako bi zajedno diskutovali i donosili odluke koje se tiču budućnosti ove studentske mreže.

Najvažniji deo događaja je Dan svečanog otvaranja koji će se održati 15.aprila u Domu omladine i Studentskom kulturnom centru u Beogradu sa početkom u 9 časova. Uz delegate i organizatore, njemu će prisustvovati predstavnici državnih institucija, Univerziteta u Beogradu i visokog rukovodstva značajnih međunarodnih i domaćih kompanija, partnera projekta – Procter & Gamble, Veolia Waters S&T, Continental, Vestas, Thales, Whirlpool, Ericsson. Pored govora visokih zvanica, celodnevno otvaranje obuhvata prezentacije kompanija, internacionalni sajam poslova i praksi za prisutne delegate i studente i diplomce tehničkih fakulteta cele Srbije, kao i studije slučaja na preko 10 tema iz savremene inženjerske prakse.

Tokom Dana svečanog otvaranja 29. Evropske konferencije studenata tehnike, 30 lokalnih studenata tehničko-tehnološki ili prirodno-matematički fakulteta Univerziteta u Srbiji, dobiće jedinstvenu priliku da se lično predstave i apliciraju za neki od programa multinacionalnih kompanija koji će biti u ponudi. Konačan spisak izabranih studenata možete naći na adresi Konferencije: www.general-assembly.eu.

Žurka dobrodošlice povodom otvaranja 29. Evropske konferencije studenata tehnike će se održati 14. aprila u Studentskom kulturnom centru sa početkom u 22 sata. Nazvana “Eurotrip”, predstavljaće svojevrsno muzičko putovanje kroz zemlje i kulture učesnika Konferencije iz cele Evrope. Žurka je otvorenog karaktera, a specijalan gost biće popularni srpski izvođač SevdahBABY i Djixx, koji će održati živi nastup. Promocije događaja vršiće se po tehničko-tehnooškim I prirodno-matematičkim fakultetima i studentskim domovima od 6. do 8. aprila.

Preostalih šest dana Konferencije će biti posvećeno plenarnim sesijama tokom kojih će učesnici evaluirati kvalitet realizovanih projekata i raditi na unapređivanju prilika za stručno i komplementarno usavršavanje studenata tehnike širom Evrope.

BEST (Udruženje studenata tehnike Evrope, eng. Board of European Students of Technology) je apolitična i neprofitna organizacija studenata tehnike, tehnologije i prirodnih nauka koja postoji od 1989. godine. Kroz svoje delatnosti – stručne kurseve, inženjerska takmičenja i sajmove zapošljavanja – studentima omogućava mobilnost, stručno usavršavanje i započinjanje karijere u struci. Broji 3000 članova-volontera sa 89 univerziteta iz 30 zemalja, a aktivnostima koje organizuje direktno utiče na milion studenata.

BEST Beograd je lokalna BEST grupa pri Univerzitetu u Beogradu, koji podržava sve njene aktivnosti. Postoji od 2003. godine, trenutno broji preko 100 članova i do sada je organizovala devet međunarodnih stručnih kurseva, četiri inženjerska takmičenja i šest izdanja godišnjeg sajma poslova “JobFair – Kreiraj svoju budućnost!” zajedno sa partnerskom organizacijom EESTEC. Tokom proteklih 7 godina, preko BEST-a Beograd je na kurseve, takmičenja i druge događaje širom Evrope otputovalo preko 700 domaćih studenata, a u Srbiji je gostovalo gotovo 900 studenata iz inostranstva.

Detalje o konačnom izboru lokalnih studenata kao i informacije o žurci dobrodšlice, možete pronaći na adresi: www.general-assembly.eu i www.best.rs.