Home [ savetovalište za mlade ] Jedna osoba je pocela da siri lazi o meni

Jedna osoba je pocela da siri lazi o meni

67
0

pitanje:

Imam 19god. Imam problem sa nekoliko ljudi koji idu sa mnom u razred. Jedna osoba je pocela da siri lazi o meni, nikakve skandalozne stvari, ali ipak lazi u koje su mnogi poverovali.

Zbog te osobe, ja sam se udaljila od mnogih, meni ranije bliskih, osoba. Posto se njihov odnos prema meni promenio (ranije smo bili prijatelji) ja sam odustala, i ne zelim cak ni da im objasnim da to nije istina. Vise nisam sigurna da je to dobro, jer u poslednje vreme ne prestaje da me muci to sto moram svaki dan cutke da prolazim pored njih, sto ne pricam sa nekadasnjim drugaricama, i sve to zbog jedne osobe.. Da li treba da popricam sa njima, ili tom osobom, ili jednostavno ostavim to jer mozda nisu vredni truda?

odgovor:

Poštovana Milice, mislim da je tvoja ideja da popričaš i sa njima i sa tom osobom – odlična, i to je glavni način da pokreneš rešavanje svog problema. Kako sama kažeš, cela situacija te već neko vreme muči, to je jedna neprijantna situacija izolacije i neprirodnog ćutanja između tebe i tvojih dojučerašnjih prijatelja. Prema tome, razgovor sa svima nijma očigledno jeste vredan truda. Pozdrav, Jovan Ratković.