Home [njuz] Novi sukobi autora Exita

Novi sukobi autora Exita

50
0

 Iako je delovalo da su autori Exita načelno postigli dogovor Dušan Kovačević je ponovouputio optužbe na račun organizatora festivala. Na sajtu http://www.exit-team.org/ izdao je saopštenje u kome navodi da je dovođenje bendova Red Hot Chili Peppers, Beastie Boys, Wu Tang Clan, Chemical Brothers nelegalno.

U saopštenju se navodi: ‘Povodom najava dolaska više bendova koje navodno organizuje EXIT (Red Hot Chili Peppers, Beastie Boys, Wu Tang Clan, Chemical Brothers, i drugi) od strane neidentifikovanih i neovlašćenih lica koja su nelegalno otuđila EXITov website – www.exitfest.org dužni smo da obavestimo javnost o činjeničnom stanju stvari. Po zakonu o autorskim pravima i žigovima do završetka pregovora o mirnom rešenju spora između autora EXIT-a Dušana Kovačevića i manjinskih koautora festivala "Exit", podsegmenta projekta EXIT, Ivana Milivojeva i Bojana Boškovića i određivanja pravnog lica koje će organizovati EXIT festival 2007 nijedno pravno ili fizičko lice ne može da se predstavlja kao nosilac poslova vezano za EXIT festival i srodne projekte koji se pokušavaju realizovati na osnovu eksploatacije brenda EXIT. Svako kršenje zakona u ovom smislu prouzrokuje direktan nastavak suđenja osobama i organizacijama koje su zloupotrebile autorsko delo i žig Exit.

Eventualno najavljivanje koncerata koje organizuje ili bukira Exit direktno povlači tužbe protiv neovlašćenog organizatora, benda koji je najavljen i svih sponzora i drugih pravnih lica povezanih sa organizacijom. Takođe, podsećamo javnost da su sve karte za festival "Exit" 2007 prodavane preko otuđenog vebsajta www.exitfest.org neautorizoivane, nelegalne i da samim tim predstavljaju falsifikat.’