Home [konkursi] Kako prepoznajem Evropu u Srbiji

Kako prepoznajem Evropu u Srbiji

64
0

zurkaOtvoren konkurs za najbolji multimedijalni rad na temu “Kako prepoznajem Evropu u Srbiji”. Učesnici mogu da koriste svoj fotoaparat, video-kameru ili mobilni telefon da zabeleže prizore iz života koji ih asociraju na vrednosti koje povezuju zemlje članice EU.

Delegacija Evropske unije u Srbiji objavila je preko EU info centra nagradni konkurs za izbor najboljeg multimedijalnog rada na temu “Kako prepoznajem Evropu u Srbiji”, koji će biti otvoren u narednih mesec dana.

Glavna nagrada je putovanje za dve osobe u jedan od glavnih gradova zemalja Evropske unije, druga nagrada je video-kamera, a treća fotoaparat.

Pristigli radovi prikazivaće se svakodnevno u Jutarnjem programu Radio-televizije Srbije.

Takmičari će moći da koriste svoj fotoaparat, video-kameru ili mobilni telefon da zabeleže prizore iz života koji ih asociraju na vrednosti koje povezuju zemlje članice EU poput slobode kretanja, ljudskih prava, slobode mišljenja, demokratije, brige o životnoj sredini i kvalitetu vode i hrane.

Pravo učešća na konkursu “Kako prepoznajem Evropu u Srbiji” imaju svi građani Srbije stariji od 14 godina, a fotografije ili video-materijali ne smeju da budu uvredljivi na rasnoj, verskoj ili drugoj osnovi i moraju poštovati granice dobrog ukusa.

Fotografija ili video-projekat mogu da budu na bilo kom jeziku koji se koristi u Srbiji, a šalju i-mejlom na prepoznajevropu@rts.rs

Žiri će činiti predstavnici Delegacije EU, Radio-televizije Srbije i Informativnog centra EU u Beogradu, a najbolji radovi biće izloženi u novootvorenom EU info centru tokom Nedelje Evrope.

Izvor:RTS