Home [zabavnik] Mladi Amerikanci sve ređe imaju seks?

Mladi Amerikanci sve ređe imaju seks?

80
0

mjuzaManji broj adolescenata i mladih ljudi u SAD stupa u seksualne odnose, pokazali su rezultati istraživanja koje, međutim, ne objašnjava uzroke.

 

U istraživanju je učestvovalo oko 5.300 mladih, uzrasta od 15 do 24 godine, a 72 odsto je navelo da je imalo neku vrstu seksualnog odnosa, dok je takav odgovor u istraživanju pre 10 godina dalo 78 odsto.

Naučnica iz Centra za kontrolu zaraznih bolesti Andžani Čandra ocenila je da je to mali, ali značajan pad, odbivši da razmatra razloge zbog kojih su mladi Amerikanci manje seksualno aktivni.

Broj mladih koji stupaju u seksualne odnose, a nisu u braku, postojano opada od 1988. godine i u skladu je sa rezultatima drugih istraživanja koja ukazuju na manje maloletničkih trudnoća.

Ta trend je počeo krajem 1980-ih godina i osporava tvrdnje da je glavni razlog seksualno obrazovanje koje je promovisalo isključivo apstinenciju, rekao je Bil Albert (Bill), programski direktor Nacionalne kampanje za prevenciju maloletničke i neplanirane trudnoće.

Moguće je da su poruke, dominantne tokom vladavine Džordža Buša od 2001. do 2009. godine doprinele tome da mladi ređe stupaju u seksualne odnose, smatra Albert.

Izvor: Vesti online