Home [ volontiranje ] Poziv za volontere i volonterke!

Poziv za volontere i volonterke!

91
0

book3Trenutno uz pomoć tima volontera Centra za integraciju mladih preko 50 mališana pohađa pripremno predškolski program u redovnim predškolskim ustanovama.
Pripremno predškolski program ostvaruje se kao program pripreme za polazak u Osnovnu školu u okviru predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Ovaj program deo je obaveznog obrazovanja i vaspitanja u devetogodišnjem trajanju. Pohađanje ovog programa je besplatno.
U toku školske 2010/1…1 u okviru ovog projekta od 01.10.2010. pedesetoro dece iz naselja Mali Leskovac na Karaburmi, opština Palilula, upisano je u pripremno predškolski program. Deca pohađaju pripremni program u obdaništima na teritoriji opština Palilula, Zvezdara i Voždovac.
Ocenjeno je da se samo stalnim prisustvom i održavanjem motivacije dece i njihovih roditelja kao i pružanjem konstantne podrške može ostvariti zadovoljavajući rezultat.
Cilj projekta je pored obezbeđivanja redovnosti dece koja su upisana u obdanište i jačanja njihove motivacije kao i paralelan rad na osnaživanju mališana ali i njihovih porodica da nastave školovanje.
Kako bi svako dete imalo priliku da redovno i svakodnevno ide u obdanište potrebno nam je još 17 ljudi koji bi ih vodili. Zato je 17 i naš srećan broj!

Javite se na ana.matic@cim.org.rs ili pogledajte internet stranicu www.cim.org.rs i saznajte koliko je malo potrebno da date, a koliko to puno nekom drugom znači.
Odbrojavanje je počelo!