Home [konkursi] Otvoren konkurs za udruženja građana za program Uspešni fandrejzing

Otvoren konkurs za udruženja građana za program Uspešni fandrejzing

126
0

kul4U okviru programa Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva u Srbiji, Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC), a uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) tokom 2011. i 2012. godine sprovodi program Uspešni fandrejzing.

Program za cilj ima podršku udruženjima građana u postizanju održivosti kroz orijentisanje na raznovrsne izvore finansiranja, istraživanje novih načina prikupljanja sredstava u lokalnoj zajednici i podsticanje korporativne i individualne filantropije.

Program u svojoj prvoj fazi obuhvata tri modula edukacije o prikupljanju sredstava i izradu planova prikupljanja sredstava. U narednoj fazi BCIF dodeljuje donacije za tehničku podršku organizacijama čiji su planovi najbolje ocenjeni i one počinju proces prikupljanja sredstava u svojim mestima. Na završetku programa BCIF organizacijama isplaćuje isti iznos koji su organizacije prikupile, tj. prikupljena sredstva se na ovaj način dupliraju.

Na konkurs mogu da se prijave registrovana udruženja građana sa područja Srbije, koja postoje duže od 1 godine i čija je primarna teritorija delovanja zajednica (mesto, mesna zajednica, opština, grad) u kojoj su registrovani.

Popunjenu prijavu i motivaciono pismo je potrebno poslati do petka, 11. marta 2011. godine do 17h na tijana@bcif.org.

Više o programu i uslovima konkursa možete naći ovde.

Prijavni formular možete preuzeti ovde.