Home [treninzi] Radionica STUDENTI reAKCIJAJU!

Radionica STUDENTI reAKCIJAJU!

90
0

film9Doncafe Instant FESTIVAL STUDENTSKOG FILMA i OKTOBAR OMNIBUS VAS POZIVAJU da se prikljčite RADIONICI STUDENTI reAKCIJAJU!

Radionica će biti realizovana u okviru edukativnog programa Festivala studentskog filma koji će biti održan od 17. do 20. marta 2011. godine u Jugoslovenskoj kinoteci, Domu omladine Beograda i Ustanovi kulture Parobrod.

Cilj radionice je da se kroz iskustva grupe mladih filmskih stvaralaca srednjoškolci i studenti upoznaju sa celokuopnim procesom stvaranja jednog filma. U skladu s konecptom ovogodišnjeg Festivala koji nosi naziv reAkcija i koji se aktivno bavi istraživanjem odnosa akcije i reakcije kod publike i umetnika u oblasti filmskog stvaralaštva i umetnosi uopšte, kroz predavnja i kreativne primere pokušaćemo da mlade upoznamo s idejom bavljenja filmom u Srbiji danas.

Radionicu će voditi ekipa filma „Oktobar omnibus“, koji je diplomski film sedmoro reditelja studenata Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Kao primer angažovanog, inovativnog i zanimljivog projekta ovo je je film koji kroz nekoliko različitih priča daje povod za preispitivanje društvenog stanja u našoj zemlji i ličnog poziva na reakciju povodom toga. Šta se sve krije iza i pre izgovorenog “AKCIJA” i kako ona dovodi do REAKCIJE biće otkriveno upravo kroz studentska iskustva sa snimanja jednog omnibus filma!

Radionica je namenjena srednjoškolcima i studentima početnih godina filmskih škola u Srbiji i trajaće dva dana.

Prijavni formular preuzmite: ovde

Prijave uz naznaku „fsf radionica“ slati na : virdzinia@gmail.com

Dteljanije informacije možete dobiti na broj telefona:

066 51 69 228

Rok za slanje prijava je 10. mart 2011. godine