Home [ volontiranje ] Otvoren konkurs za Volonterski servis u oblasti turizma – Hoteli, restorani, turističke...

Otvoren konkurs za Volonterski servis u oblasti turizma – Hoteli, restorani, turističke agencije

125
0

book23KONKURS  za prijavljivanje volontera u projektu: Volonterski servis u oblasti turizma (Hoteli, restorani, turističke agencije, NVO) Projekat će se sprovoditi u vodećim letovališta u Bugarskoj (Albena, Zlatni Pjasci, Sveti Konstantin i Elena, Kamchia) tokom letnje sezone, kao i nacionalnim  NVO u Sofiji (BTCH, Baset, HORECA). Projekat je predstavljen od strane  Bugarske turističke komore ’’Bulgarian Tourist Chamber’’ (koordinator  i organizacija domaćin) u programu  “Mladi u akciji ”  Akcija 2  EVS – Evropska volonterska služba. Tokom volontiranja mladih, volonteri će u projektu uz pomoć iskusnih stručnjaka iz oblasti turizma učestvovati u nastavi turističkih usluga, imaće informativne i promotivne aktivnosti kao i informativne teme o putovanju nevladinih organizacija. Oni će imati priliku da upoznaju atraktivne prirodne i kulturne lepote Bugarske razgledanjem regija, imati informacione sastanke i upoznati se sa kulturom različitosti turista i lokalnih stanovnika. Trajanje projekta, procedura izbora volontera i ostalo:

– Period volontiranja 27.05-31.08.201.
– Glavni  kriterijumi  za izbor: Bugarska komora za turizam planira da regrutuje dobrovoljce u oblasti turizma a glavni kriterijumi za izbor će biti interes učesnika i motivacija za rad u oblasti turizma  kao i poznavanje stranih jezika. U proces selekcije biće će vodeći principi EDS a proces selekcije će biti otvoren i transparentan. Izbor će se izvršiti  na osnovu lične želje i interese volontera. Profil volontera treba da bude između 18 i 30 godina, sa željom da nauči više o raznovrsnosti kultura u EU, da ima interesovanja za nova znanja i da budu zainteresovani za oblast  turizma. Tokom projekta će se izvršiti dodatne obuke na poljima od dnevnih aktivnosti volontera.
Selekcija  će se izvršiti na osnovu prijava volontera koji će priložiti svoju biografiju CV i motivaciono pismo (oba napisati na englekom jeziku). Domaćin organizacija ’’Bulgarian Tourist Chamber’’ odabraće na osnovu  svih dostavljenih prijava 4 – 6  volontera koji će učestvovati u projektu   Volonterski servis u oblasti turizma (Hoteli, restorani, turističke agencije, NVO) i o rezultatu izbora obavestiti partnersku organizaciju koja je odgovorna za slanje volontera u ovom slučaju BRI-Balkansku Rock Inicijativu

Projekat je pripremljen od strane Bugarske komore za turizam  koja ima  ulogu koordinatora projekta i hosting organizacije. Bugarska komora za turizam je akreditovana organizacija kao koordinitor, organizacija koja prima i šalje volontere  EI ref 2010-BG-20. Komora je neprofitna organizacija, registrovana u zajedničku dobit po Bugarskom zakonu. Organizacija je osnovana u Sofiji krajem 1990 i to je prva osnovana nevladina organizacija u oblasti turizma. Komora ima više od 500 članova, uključujući i 20 nacionalnih i regionalnih nevladinih organizacija i 7 obrazovanih institucija.

Volonterske aktivnosti:
• Priprema i slanje 4-6 volontera 27-31.05.2011 (trening pre polaska, sastanci sa EVS volonterima koji već prolaze volontiranje projekta, osiguranje, transfer do Bugarske- Varna) 
• Obuka po dolasku u Bugarskoj 01.06-10.06.2011 (osnovne obuke, sprovedena od Nacionalne agencije, osnovne jezičke obuke – bugarski jezik i posebnu obuku – osnove i specifičnosti bugarskog turizma, putovanja i smeštaj u turizmu objekata) –
• Volonterski servis u turizmu objektima 11.06-31.08.2011. u severnoj crnomorskoj obali (Albena, Zlatni Sends, Sv Contantine i Elena, Kamchia) i NVO u oblasti turizma (BTCH, Horeka, Baset, itd)

Troškovi putovanja:
Volonterima biće plaćeni troćkovi putovanja vozom ili autobusom u visini 90% cene povratne karte Velika Plana – Beograd – Sofia – Varna  max iznos 78 Eura

Džeparac:
Volonteri će dobiti džeparac u iznosu od 80 Eura za svaki mesec, ukupno 240 Eura po jednom volonteru

Youthpass:
Svi volonteri po završetku projekta će dobiti Youthpass sertifikat

CV formular u doc formatu preuzmi ovde Popunjene CV i motivaciono pismo na engleskom jeziku  poslati na
balkanrockinitiative@gmail.comThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it sa naznakom: Prijava za Volonterski servis u oblasti turizma (Hoteli, restorani, turističke agencije, NVO)


www.balkanrockinicijativa.net